MKB Best Choice Awards 2018: LaCie 2big Dock Thunderbolt 3

Redactie WINMAG Pro
Voor de opslag van data kiezen steeds meer zakelijke gebruikers voor een DAS (Direct-Attached-Storage), die geplaatst in een netwerk vanaf elk werkstation te benaderen is. LaCie heeft de 2big Dock Thunderbolt 3 met vier verschillende capaciteiten op de markt gebracht. Wat heeft deze DAS van LaCie de zakelijke gebruiker precies te bieden?

Specificaties

De DAS herbergt twee harde schijven (voorgeconfigureerde HFS+ RAID 0 en hardwarematige RAID 0/1/JBOD). Om diefstal te bemoeilijken is de LaCie 2big Dock Thunderbolt 3 voorzien van een geïntegreerd kabelslot (2big Thunderbolt 2) en geschikt voor een Kensingtonslot. Op de redactie van WINMAG Pro hebben we een testexemplaar met een capaciteit van 8 TB met een gewicht van 2,9 kg tot onze beschikking. Dat is genoeg opslagcapaciteit voor 120 uur HD-video of ongeveer 1,6 miljoen foto’s. De DAS herbergt twee Seagate Ironwolf harde schijven (7.200 RPM) met elk een capaciteit van 4 TB.

Aansluitingen

De DAS is voorzien van verschillende aansluitingen: Thunderbolt 3 (40 Gbit/s), Thunderbolt 2 (20 Gbit/s), USB-C (5 Gbit/s) en USB 3.0: 5 Gbit/s). Aan de voorzijde zijn ingangen te vinden voor Compact Flash en SD-card. Via de USB 3.0 hub aan de voorkant van de DAS is het mogelijk om mobiele apparaten, zoals een telefoon en een laptop op te laden.

Stevige en stijlvolle DAS

Wie op zoek is naar een stevige en stijlvolle DAS met veel opslagcapaciteit maakt met de LaCie 2big Dock Thunderbolt 3 een goede keuze. De DAS is verkrijgbaar is vier verschillende varianten (8, 12, 16 en 20 TB). De garantie bedraagt maar liefst vijf jaar en dat geeft aan dat LaCie vertrouwen heeft in de DAS.

Prijs Vanaf € 609,-
Info www.lacie.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie