MKB Best Choice Awards 2018: NETGEAR Insight

Ruben den Boer
Het grote voordeel van Netgear is dat het producten maakt die door iedereen te begrijpen zijn. Yada, yada, yada. Zien is geloven. En dus vroegen we Netgear om ons wat producten te sturen, die we vervolgens thuis mochten testen op werkbaarheid. Wat er toen gebeurde, kun je hieronder lezen.

Aansluiting

De switch aansluiten is kinderwerk. Je sluit de ethernetkabel aan op de LAN-poort van de router en de AP op de LAN-poort van de switch. Als router gebruiken we gewoon een huis-tuin-en-keukenrouter van Telfort: de Experia. Ondertussen downloaden we de app van Netgear.

Insight app

Even de QR-code scannen en beginnen maar, is waar we op hopen. Maar zo gaat het bij ons niet. Eerst dienen we de software te updaten, pas daarna maakt de AP deel uit van ons netwerk. Heb je dat eenmaal gedaan, dan hoef je de gebruikers alleen nog maar de naam en het wachtwoord van de AP te geven en ze zijn klaar.

NETGEAR Insight

Voor ondernemers in het MKB die geen zin hebben uren te spenderen aan het configureren en bijhouden van hun netwerk, is NETGEAR Insight wat ze zoeken. Voor ondernemers die meer willen, maar toch de kennis ontberen, is er de mogelijkheid om het beheer uit te besteden. Menig werknemer komt er via de Insight-app supergemakkelijk in, en treft daar genoeg mogelijkheden het netwerk te tweaken naar behoefte.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben