MKB Best Choice Awards 2018: Samsung Flip

Ruben den Boer
Wat interactieve displays betreft komen we niets te kort. Zo heeft Microsoft z’n Surface Hub, levert Panasonic al jaren maatoplossingen op dit gebied en zijn er ook specifiekere kantooroplossingen verkrijgbaar van Epson en Ricoh. Ook Samsung boort dit zakelijke segment nu aan met Flip.

Interactieve display voor eindgebruikers

Samsung leverde al touch overlays voor displays en het bedrijf maakt ook al langer op maat gemaakte displays voor de zakelijke markt, maar de Samsung Flip is het eerste echte interactieve display direct gericht op eindgebruikers. De Samsung Flip is een verwijzing naar de welbekende flipovers voor presentaties. Vertaald naar het digitale domein giet Samsung dit concept in een 4K display wat zowel horizontaal als verticaal gepositioneerd kan worden.

Samenwerking via de Samsung Flip

Samsung Flip kan draadloos bestanden uitwisselen met mobiele apparaten, maar ook via USB en een netwerk. Dit maakt het mogelijk content met meerdere displays te delen, zoals PC’s, smartphones en tablets. Deelnemers kunnen eveneens eigen materiaal importeren op het scherm van de Flip om zo nieuwe ideeën ter tafel te brengen.

Werkwijze

Elke flipover kun je zien als pagina, waarbij elke presentatie uit twintig pagina’s kan bestaan en wat opgeslagen kan worden als document op de Flip zelf. Bestanden zijn te beveiligen met een wachtwoord, waardoor er niets van wat besproken is verloren gaat en alles tevens veilig is. Zodra je het wachtwoord intypt, kun je de content downloaden en delen via e-mail of uitprinten.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben