MKB Best Choice Awards 2018: YourSafetynet

Redactie WINMAG Pro
Sinds de laatste wijziging van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, die vanaf mei 2018 van kracht is, zijn bedrijven meer en meer gedwongen op de juiste wijze om te gaan met persoonsgegevens. De AVG geeft bedrijven bovendien een meldplicht voor datalekken. YourSafetynet maakt het je een stuk eenvoudiger.

YourSafetynet

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking (in het Engels General Data Protection Regulation (GDPR) getreden. Op 4 mei 2016 is deze voornoemde wetgeving in het publicatieblad van de Europese Unie gepubliceerd. De AVG kende een overgangsperiode van bijna twee jaar en is vanaf 25 mei 2018 voor alle landen binnen de Europese Unie van toepassing. De wetgeving geldt overigens ook voor bedrijven en organisaties die zijn gevestigd buiten de Europese Unie, maar wel hun diensten in de Europese Unie aanbieden.

De AVG bestaat uit 99 artikelen die vaak gecompliceerd zijn opgesteld. Laten we eerlijk zijn: veel ondernemers en werkgevers zouden daarmee veel tijd kwijt zijn dit tot zich te nemen, terwijl ze dit ook in andere werkzaamheden kunnen steken. Daardoor hebben zij hun privacybeleid in veel gevallen niet (volledig) onder controle. YourSafetynet besloot hierdoor de applicatie met een unieke wizard te voorzien; nu het nieuwe centrale middelpunt waarin 36 vragen met interactieve toelichting worden doorlopen. Het monitoren en filteren van websites, USB, etc., is uiteraard nog steeds mogelijk.

Eenvoudig gebruik

Wie besluit YourSafetynet te gebruiken, heeft een overzichtelijke tool in handen waarmee je stap-voor-stap de AVGwetgeving doorloopt. Als je deze stappen succesvol hebt afgerond, weet je zeker dat je aan de regels voldoet en dat je bedrijf 100 procent AVG-compliant is. De oplossingen van YourSafetynet maken bedrijven dan ook privacyvriendelijk. Het doet dit met overzichtelijke dashboards en geleverde reglementen. Eenvoudiger kan haast niet.

Privacybeleid

Wanneer de gebruiker vanaf de overzichtspagina via ‘workflow’ naar ‘privacybeleid’ gaat, komt terecht in een lange checklist die in kleine stappen zijn verdeeld. De vragen beginnen eenvoudig met de inleiding van AVG/GDPR. De gebruiker krijgt een inleiding van de vernieuwde wetgeving en waar deze aan moet denken tijdens het verwerken van persoonsgegevens. Op deze wijze gaat de gebruiker door 36 stappen heen, welke stap-voor-stap worden toegelicht. De software toont drie opties per vraag: afgerond, in behandeling of actie vereist. Zo kun je aangeven wat de status is van de betreffende regel of opmerking binnen het geheel. Na het invullen van de vragen heb je als gebruiker in één oogopslag een overzicht van de zaken waaraan zijn voldaan en waar je nog aan moet denken. Uiteindelijk moet het systeem eraan bijdragen dat je onderneming aan de AVG voldoet.

Gebruiksvriendelijk en uniek

Allesomvattend is YourSafetynet een tool die elke onderneming eigenlijk moet gebruiken. Het biedt een overzicht over het privacybeleid, bespaart de gebruiker veel tijd en voorkomt torenhoge boetes. Daarnaast is de tool gebruiksvriendelijk en bovendien uniek in zijn totaalbenadering van de AVG. Er bestaat simpelweg geen andere software die een totaaloplossing biedt voor AVG compliance. Wie relatief eenvoudig en kosteneffectief aan de AVG wil voldoen, schaft YourSafetynet beter vandaag dan morgen aan.

Prijs Op aanvraag
Info www.yoursafetynet.com/nl/

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie