MKB Best Choice Awards 2019: Altaro Office 365 Backup for MSPs

Redactie WINMAG Pro
Het is een bekende misvatting dat wanneer je in de cloud gaat werken, er geen back-up meer nodig is. Dat zou inderdaad zo zijn als bijvoorbeeld Microsoft alle bestanden en bewerkingen in Office 365 maandenlang zou bewaren. Dit is niet het geval.

Aangezien een foutje zo gemaakt is, is een goede back-up enorm belangrijk. En voor het faciliteren van back-ups voor meerdere klanten die gebruikmaken van de cloud, kun je voor Altaro Office 365 Backup for MSPs kiezen: een cloud back-up, die uiteraard draait in de cloud.

Back-up voor de belangrijkste clouddiensten

Altaro is te gebruiken voor de meest gevoelige clouddiensten. Office 365 (Outlook), Onedrive en Sharepoint. In het gros van de kantooromgevingen die in de cloud draaien wordt hier de meeste bedrijfsgevoelige data verwerkt en opgeslagen. In de management console kun je makkelijk uitsorteren per applicatie, gebruiker en het betreffende bestand. Vervolgens kies je de juiste versie (opslagpunt) om dit bestand naar terug te zetten - en klaar is Kees. Heb je de data liever offline beschikbaar, dan kun je bestanden downloaden als .zip of .pst.

Altaro werkt met een licentiemodel waarvoor je per maand een bedrag per gebruiker betaalt. Hoe meer gebruikers je hebt, hoe goedkoper de prijs per gebruiker wordt. Niet alleen het dashboard leent zich dus uitstekend voor het beheer van meerdere bedrijven, ook het prijsmodel sluit goed aan.

Info | Altaro

In het kort

  • Gebruiksvriendelijke cloudbackup voor Office 365, Sharepoint en Onedrive
  • Groeit mee met jouw klantenaantal
  • Makkelijk bestanden online of offline terugzetten
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie