MKB Best Choice Awards 2019: BenQ BL2381T

Redactie WINMAG Pro
De BL2381T, een IPS-monitor van 22,5”. WUXGA-resolutie van 1920x1200, blauwlichtvermindering en een exclusieve, slimme helderheidsconfiguratie: al dat wat verwacht wordt van een moderne display is aanwezig, voor een relatief lage prijs. Om te bepalen of de BL2381T kostenefficiënt en grootschalig inzetbaar is, testten wij het model.

Dankzij zijn IPS-displaytechnologie is de weergave (bijna) altijd goed zichtbaar, ongeacht de hoek vanwaar je naar de monitor kijkt. Snel een kijk nemen bij een collega of een briefing geven vanaf eigen bureau wordt hierdoor aanzienlijk eenvoudiger.

Brightness Intelligence en Eye-Care zijn exclusief aan monitoren van BenQ, waaronder de BL2381T. Wanneer ingeschakeld, past Brightness Intelligence de helderheid van het beeldscherm automatisch aan op basis van omgevingslicht. In de praktijk vermindert dat reflecties. Eye-Care vermindert flikkering en blauwlicht, waardoor de ogen minder belast worden en lange werkdagen hoofdpijnvrij door te komen zijn.

De monitorvoet is tot 140mm in hoogte verstelbaar en de display is 45 graden naar links en rechts te draaien. Kantelen kan eveneens (tot 20 graden) en de BL2381T ondersteunt een pivotmodus, ofwel portretmodus, wat integratie in een multi-monitorsetup bevordert. Het merendeel van onze testtijd bracht de BL2381T in deze pivotmodus door: handig als tweede scherm, bijvoorbeeld voor het lezen van (lange) webpagina’s en scannen van feeds.

Info | BenQ

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie