MKB Best Choice Awards 2019: Fortigate-VM

Redactie WINMAG Pro
De eisen die IT-beheerders aan firewalls stellen worden logischerwijs steeds hoger, naarmate de dreiging van cybercriminaliteit toeneemt. Risico’s variëren van besmetting door phishing tot bewuste of onbewuste fysieke installatie van malware door werknemers met een USB-stick. Daarnaast stappen bedrijven steeds vaker (deels) over naar werken in de cloud. Met Fortigate- VM haal je daar de ideale beveiliging voor in huis.

Fortigate-VM biedt de fysieke beveiliging die van Fortigate-firewalls te verwachten is, maar dan in een VM-jasje. Daarmee is de firewall breed inzetbaar en zeer goed geschikt voor Managed Service Providers die op zoek zijn naar een allround netwerkbeveiligingsoplossing voor hun diverse klanten. Ook sorteert Fortigate hiermee voor op de massale inzet van IoT-devices in de nabije toekomst. Door ook in het interne verkeer te controleren creëer je maximale veiligheid in een netwerk naar wens. Dit wordt nog verder versterkt door de inzet van SSL inspection en volledig geautomatiseerde risk assessment.

Integratie

Niet alle security providers hadden in het verleden de veiligheid van hun klant hoog in het vaandel staan. Eerder de optimalisatie van hun winst. Bij Fortigate ben je geneigd te zeggen dat de gebruiker wel belangrijk is. Vooral door de vergaande mogelijkheden tot integratie met andere beveiligingssoftware en –hardware.

Hiermee snijdt het mes voor FortiNet overigens aan twee kanten: door deze integratiemogelijkheden, en in combinatie met overzichtsapp FortiManager, is Fortigate-VM uitstekend als basis te gebruiken voor de beveiliging van meerdere bedrijfsnetwerken.

Info | Fortigate-VM

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie