MKB Best Choice Awards 2019: Gigaset GX Business line

Redactie WINMAG Pro
Het zijn bekende verhalen voor op een verjaardag of kantoor: hoe je net nieuwe smartphone aan een vroegtijdig einde kwam door een plons in het toilet of een valpartij door haast. Toegegeven: een vrije val van 50 meter zal ook de Gigaset waarschijnlijk niet overleven, maar tegen de normale huis-, tuin- en keukenschade is deze blockbuster zeker bestand. De Gigaset GX Business line is de ideale smartphone voor zakelijke gebruikers die waarde hechten aan duurzaamheid, maar bovenal iets moois willen.

De TPU-behuizing is gegoten uit twee componenten en aangevuld met een metalen frame. Het flinke 6,1 inch scherm bestaat uit resistent Corning Gorilla Glass. In de praktijk houdt dit in dat de smartphone bestand is tegen water, stof, vuil en vallen van grote hoogte op een harde ondergrond.

Het speciale van de Gigaset is echter dat de hij een stuk meer levert dan alleen duurzaamheid. Ook van binnen valt de smartphone zeker niet tegen. Het Android 9.0 Pie-besturingssysteem draait op een 2,0 GHz Octacoreprocessor. Tevens beschikt de telefoon over een vingerprintsensor, wat buiten het openen van de telefoon ook andere functies biedt, zoals het bladeren door schermpagina’s. Bovendien is ontgrendeling via gezichtsherkenning aanwezig.

Batterij en camera

De batterij heeft een capaciteit van 6.200 mAh, wat voldoende is voor een standby-tijd van 550 uur. De batterij kan in drie uur tijd draadloos worden opgeladen en de dubbele hoofdcamera heeft een 13 megapixel Sony-sensor, ondersteund door een tweede 2 megapixel camera. Samen zijn de camera’s in staat om een bokeh-effect te creëren, wat vooral portretfoto’s ten goede komt.

Info | Gigaset

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie