MKB Best Choice Awards 2019: Microsoft Teams

Redactie WINMAG Pro
Teams is Microsofts antwoord op het groeiende belang van gecentraliseerde data en bedrijfsprocessen. Logischerwijs is communicatie, zij het intern of extern, een centraal proces van elke onderneming. Wat licentiehouders van Office 365 E5 (meest voorkomende Office 365-licentie onder corporaties) vaak niet weten, is dat Microsoft Teams als volledig VoIP-systeem kan werken.

Microsofts Phone System, voorheen Cloud PBX genoemd, is een volwaardig onderdeel van het product. En Teams omhoog tillen van een chat- naar belsysteem en totaaloplossing, is verrassend voordelig en snel. Bellen via Microsoft Teams is weggelegd voor licentiehouders van Office 365 E5, omdat uitsluitend E5 het totaalaantal licenties biedt dat benodigd is voor de beldienst.

Je bent niet in staat om de PBX (Phone System) on-premise te hosten. Dit besteed je in plaats daarvan uit aan Microsofts cloud. Bellen via Microsoft Teams is mede om die reden te beschrijven als Unified Communications as a Service.

Telefonie

Na een onboard kunnen gebruikers van Teams telefoneren over het internet. Alhoewel je oude PBX-telefoons kunt configureren om aan te sluiten, heb je in wezen uitsluitend een client (Mac, Windows, iOS, Android), verbinding, audio-input en –output nodig om helder te kunnen telefoneren. Mooie van VoIP via Teams is het feit dat Teams onderdeel uitmaakt van Office 365 en relevante data synchroniseert met alle Office 365-software die in gebruik is. Bovendien werkt Microsoft samen met tal van hardwarefabrikanten, waardoor je qua gecertificeerde audioapparatuur tientallen opties hebt.

Info | Microsoft Teams

  • products.office.com
  • Voor een volledige onboardhandleiding raden we IT-managers en –dienstverleners aan te googelen naar ‘tutorial-calling-teams’.
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie