MKB Best Choice Awards 2019: NETGEAR Insight

Redactie WINMAG Pro
Met Insight van NETGEAR heb je een ideaal platform tot je beschikking om netwerken op afstand te beheren. Goed nieuws voor alle netwerkbeheerders, want storingen zijn hierdoor vanaf de woonkamerbank op te lossen. Netwerken inzien, configureren en analyseren: alles kan, gewoon met de app.

Access points, switches en opslagapparaten worden met gemak herkend in de software, waarna je verbruiksdata kan inzien, firmwareupdates kan managen, netwerkconguratie kan uitvoeren en e-mails en push notications kan opvragen bij netwerkstoringen en –problemen. Daarmee ben je niet langer overgelaten aan het daadwerkelijke controleren van een access point bij een storing: blijf rustig zitten, open de app en troubleshoot de oorzaak.

NETGEAR Insight | Precisie

Insight beperkt zich overigens niet tot troubleshooting: de mogelijkheid om verbonden clients en verbruiksgegevens in te zien stelt je ook in staat om optimale afwegingen te maken bij het uitbreiden of inperken van een draadloos netwerk. Het grote voordeel daarbij is dat je niet alleen ziet dat het netwerk overbelast is, maar eveneens direct weet vanuit welke netwerkapparatuur het probleem voortkomt. Is een endpoint de schuldige, dan weet je deze zo te vinden.

Op de langere termijn kun je ook makkelijk bijhouden hoe groot de belasting gemiddeld is, waardoor je het netwerk proactief kunt beheren. Zie je dat er een limiet in zicht is, dan kun je op tijd het netwerk versterken en extra bandbreedte creëren. Andersom evengoed: wordt de capaciteit niet benut, dan weet je dat er bespaard kan worden op apparatuur.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie