MKB Best Choice Awards 2019: STRATO PowerWeb Basic

Redactie WINMAG Pro
Als ondernemer besta je niet zonder website. Sterker nog, als je zaken wilt doen met iemand en je erachter komt dat deze persoon geen site bezit, dan vraag je jezelf al snel af hoe betrouwbaar hij of zij is. Ondanks de enorme verbreding in communicatie, mede door de opkomst van social media en allerlei applicaties, is en blijft een website de kern van jouw communicatiestrategie. En die kan je maar beter goed op orde hebben.

Elke website begint met een goede sitehost. Daar zijn er legio van te vinden, meestal voor een zeer lage prijs. Logisch, want opslagruimte kost tegenwoordig nauwelijks nog iets. Dat verlegt de criteria voor een ‘goede’ host naar andere zaken. Vooral veiligheid en betrouwbaarheid zijn zeer belangrijk. Het Duitse STRATO biedt beiden.

PowerWeb Basic, de dienst die wij uitprobeerden, is de eerste twaalf maanden te gebruiken voor een euro per maand. Daarna wordt het zes euro. Daar krijg je een domein voor terug (inclusief SSL-certificaat) met 20GB aan webspace en vijf databases. Meer dan genoeg voor de gemiddelde MKB’er. En heb je meer nodig, dan heb je de keuze uit tal van uitbreidingsmogelijkheden.

Veiligheid

Dan de zaken ‘onder de kap’. Als eindgebruiker zie of merk je daar normaal gesproken nauwelijks iets van, totdat het een keer fout gaat en je website er een week uit ligt. Bij STRATO hoef je daar niet bang voor te zijn. Het bedrijf maakt gebruik van dataspiegeling, waardoor gegevens tweevoudig worden opgeslagen in meerdere datacenters. Noodstroomvoorzieningen zorgen ervoor dat er bijna geen sprake van downtimerisico is.

Back-upping van jouw bestanden vindt dagelijks automatisch plaats. Mocht je iets nodig hebben, dan kun je oude versies met een druk op de knop terugzetten. Ook de e-mailboxen zijn goed beveiligd. Op de mailservers draait ServerSide AntiVirus en AntiSpam, waardoor het gros van reclame-, spam en phishingberichten niet in je postvak terecht komt.

Voor het echte werk kun je STRATO PowerWeb Basic ook nog koppelen aan externe applicaties. De belangrijkste daarvan zijn contentmanagementsystemen (CMS) als WordPress, Joomla en Drupal. Hiermee kun je de functionaliteiten van je site uitbreiden tot een professioneel niveau.

Conclusie

Alles bij elkaar biedt STRATO veel waar voor zijn geld: veel meer dan aanvankelijk verwacht kan worden voor een euro per maand. Je bestanden zijn veilig, er is meer dan genoeg ruimte en met de CMSintegraties kun je direct van start met jouw websitemarketing. Een prima startplaats voor iedere MKB’er of ZZP’er met een gouden idee.

Info | STRATO

  • strato.nl
  • Prijs: € 1,- p.m. (daarna € 6,- p.m.)

In het kort

  • Uiterst goedkoop. € 1,- per maand voor een jaar.
  • Garantie van veiligheid. Datacentra zijn ontworpen om jouw gegevens verantwoord te bewaren, verwerken en in de lucht te houden.
  • Volledig. Mailserver wordt geleverd met basale veiligheidsmaatregelen en back-upping is mogelijk.
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie