MKB Best Choice Awards 2019: Synology DS2419+

Redactie WINMAG Pro
De DS2419+ is nadrukkelijk ontworpen voor het klein- en middelbedrijf dat – tot nu toe – precies buiten het NASbootje viel: het bedrijf met een té grote opslagbehoefte om voldaan te zijn met een particulier model en een té kleine opslagbehoefte om de RackStation zijn prijskaartje waard te maken. De behoefte van het middelsegment is onmiskenbaar, maar komt de DS2419+ tegemoet? Wij kregen de kans om het model te testen.

We rustten de NAS uit met twee 14 TB Ironwolf-schijven. Comptabiliteit was een zekerheid, want Synology onderhoudt een database van elke mogelijke NAS/schijfcombinatie. We hebben enige ervaring met het configureren van een Synology- NAS, maar kunnen met zekerheid zeggen dat ook nieuwe gebruikers de NAS moeiteloos kunnen initialiseren. Dat heeft alles te maken met stuursoftware DSM, waarmee je een eerste NAS-setup via gemakkelijke wizards doorloopt.

De DS2419+ pas je idealiter toe als een back-up- of centrale server. ‘Kwaliteit en vermogen, zonder compromís’, stelt Synology. Een stelling die, met een enkele scan van de specificaties, onderbouwd is. Zo wordt de DS2419+ geleverd met een quad-core processor en 4GB DDR4-geheugen (RAM), met de mogelijkheid van aanvulling tot 32 GB. Twaalf gleuven staat gelijk aan een opslagmaximum van 388TB(!), mits je een DX1215- expansieapparaat aansluit. Bovendien bevat de NAS een PCIe 3.0-gleuf, waardoor de installatie van een 10GbE-netwerkinterface of M.2-adapterkaart mogelijk wordt.

Conclusie

De vraag óf de DS2419+ een bestaansrecht heeft te midden van Synology’s tientallen moderne keuzes? Een zekere ja. Het model maakt zijn adviesprijs van € 1.595,- waar, is daarmee beschikbaar voor klein- en middelbudgetten en levert de kwaliteit en toegankelijkheid die over de jaren heen van Synology te verwachten is geworden.

Info | Synology

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie