MKB Best Choice Awards 2019: Zyxel Cloud Managed NSG100

Redactie WINMAG Pro
Netwerkbeheer wordt steeds vaker (deels) van afstand verzorgd door een Managed Service Provider (MSP). Om dit beter te accommoderen ontwikkelde Zyxel Nebula de NSG100, een Managed Security Gateway waarmee beheer van afstand wel heel makkelijk wordt gemaakt. De service provider hoeft er niet eens meer voor langs te komen.

De eindgebruiker heeft de mogelijkheid om onderdelen van de installatie en het beheer op zich te nemen. Voordat je de Gateway verstuurt, scan je een QR-code in, waarna de Gateway automatisch wordt gekoppeld aan Zyxel’s clouddashboard, Nebula Control Center. Zo hoef je niet langer op locatie aan te schuiven om te zorgen dat toekomstig beheer zo efficiënt mogelijk verloopt.

Mogelijkheden

Met de NSG100 kun je in het Control Center alle event logs beheren, statistieken van alle traffic inzien, precies nagaan hoeveel bandbreedte er wordt gebruikt en gebruikers individueel monitoren en beheren omtrent applicatiegebruik. Het mooie is dat je hiervoor alleen de Gateway nodig hebt. Toegang tot het netwerk zelf is niet nodig: is er iets aan de hand bij je klant, dan heb je de meeste data direct beschikbaar.

Ook aan de veiligheid is gedacht. Heb je eenmaal een link met een Gateway via het Control Center, dan kun je direct een volledige VPN-verbinding instellen. Deze werkt zowel tussen verschillende sites als tussen de site en de hub. Daarnaast stelt Zyxel het Nebula platform zelf veilig door onder andere Deep Packet Inspection in te zetten, wat het een stuk moeilijker maakt voor onbevoegden om binnen te dringen in betreffende netwerken.

Info | Zyxel Cloud Managed NSG100

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie