MKB Best Choice Awards 2019: Zyxel Nebula Control Center

Redactie WINMAG Pro
Kostenbesparing, beheermogelijkheid en overzicht voor netwerkdienstverleners: met een enkel doel voor ogen vernieuwde Zyxel in 2019 zijn Nebula Control Center.

Zyxel Nebula Control Center

De kracht van Zyxel zit in de mogelijkheid van het faciliteren en beheren van een netwerk, zonder daadwerkelijk op locatie te hoeven zijn. QR-codes op de verpakking van netwerkproducten zijn in te scannen met de Nebula Mobile App. Actief of niet, de link wordt gelegd, en wanneer de hardware op locatie ingeschakeld wordt, logt het Nebula Control Center de activiteit in het netwerk. Wanneer je voorafgaand aan een netwerkinstallatie elk device invoert, en (optioneel) een organisatie en locatie toevoegt in het Control Center, hoef je alleen maar nog te zorgen dat de installatie op locatie goed verloopt.

Optimale investering

Na de aanleg van het netwerk ben je voor het beheer eerder niet dan wel genoodzaakt om op locatie aanwezig te zijn. Per locatie en organisatie troubleshoot je met gemak eventuele problemen. Zo wordt de werklading per AP en switch weergegeven, krijg je inzicht in het aantal clients, het verbruik in een periode naar wens en haal je met een enkele klik een overzichtelijke netwerktopologie op, inclusief de status van elk netwerkonderdeel (online, alert en offline)

Keuzes rondom het uitbreiden of verminderen van een netwerk zijn hierdoor in oogopslag te maken. Weten welke hardware nodig of overbodig is helpt logischerwijs bij een optimale investering in apparatuur. Bovendien is de exacte locatie van elk device weergegeven, zodat je bij problemen als een verminderde dekking ook op afstand kan aangeven welke plaatselijke wijzigingen doorgevoerd dienen te worden.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie