MKB Best Choice Awards 2020: ASUSPRO P5440FA

Redactie WINMAG Pro
De wereld verandert. Hetgeen wat we van een werkcomputer verwachten verandert mee. Hoewel COVID-19 digitalisering versnelde, kwamen de ontwikkelingen die het nieuwe werken mogelijk maakt al ver voor de crisis op gang. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de ASUSPRO P5440FA zich als geen ander voor de zakelijke professional van 2020 leent.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


ASUSPRO P5440FA | In het kort

  • De ASUSPRO P5440FA is een robuuste all-rounder voor iedere mobiele werker.


Eerste versies van de P5440FA zijn al sinds 2018 beschikbaar. Ruim twee jaar later staat het vernieuwde model sterker dan ooit. De P5440FA weegt iets meer dan een kilo en presteert als een desktop en dankzij de massieve magnesiumlegering is geen reis te riskant.

Qua processor kies je tussen een Intel Core i3 (8145U), i5 (8265U) of i7 (8565U). Werkgeheugen wordt voorzien door 4 tot 12GB of 8 tot 16GB. Tot slot maken dubbele opslagopties het mogelijk om de snelheid van een SSD te combineren met de capaciteit van een HDD.

Prestaties zijn van de bovenste plank. Tegelijkertijd is het juist alles daaromheen wat de P5440FA de moeite waard maakt. De batterij staat 10 werkuren toe; een 14” LED-backlit FHD biedt een kijkhoek van 178 graden. Voeg je daar drie USB-ports, een HDMI-ingang, hoogwaardige HD Webcam en even kwalitatieve audio bij toe, dan eindig je met een model dat zich werkelijk overal en altijd inzetbaar maakt.

De geïntegreerde audio- en videotools verminderen de noodzaak van randapparatuur. En kies je toch voor externe apparaten, dan hoef je dankzij het ruime aantal poorten nooit van USB-docks af te hangen. Tevens maken LAN- en VGA USB-adapters het makkelijker om op een netwerk of VGA compatibele beeldschermen aan te sluiten. Switch je tussen kantoor en thuis, dan maak je dus in een handomdraai gebruik van de plaatselijke monitors.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie