MKB Best Choice Awards 2020: Barco ClickShare

Redactie WINMAG Pro
Nu we na de eerste crisisklappen weer op beide benen pogen te staan, wordt het voor bedrijven alsmaar belangrijker om zich aan te passen aan het ‘hybride’ werken, waarbij er naar een balans tussen de thuis- en kantoorwerkplek wordt gestreefd. Hierin speelt technologie een centrale rol.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


Barco ClickShare | In het kort

  • De Barco ClickShare brengt gebruiksgemak aan in de diverse hardware waaruit een vergaderruimte bestaat. Hybride meetings worden niet alleen mogelijk, maar optimaal.

Bedrijven zoeken naar oplossingen die effectieve samenwerking en communicatie in beide werelden - fysiek en virtueel - mogelijk maken. Ook wanneer teams qua afstand verdeeld zijn, moet de kwaliteit van een meeting zo hoog mogelijk zijn. Bijvoorbeeld met draadloze camera’s, microfoons en apparatuur voor het streamen van kwalitatieve audiovisuele content. Vandaar vallen oplossingen als Barco’s ClickShare Conference in de smaak.

Het apparaat combineert technologie voor betere samenwerking met de mogelijkheid om te verbinden met wereldwijde collega’s. Met één druk op de knop tover je een lokaal device om tot een verzameling van de apparatuur waar een topvergaderruimte uit bestaat.

ClickShare Conference is te beschouwen als tolk tussen diverse merken en systemen in de vergaderzaal. De compacte hardware slaat draadloos de brug tussen je laptop en de (USB) camera’s in de vergaderruimte, waardoor het voor elke medewerker mogelijk wordt om de meeting via een eigen laptop te hosten. Nood aan dure of exclusieve systemen vervalt. Vertrouwde software (MS Teams, WebEx, Skype, Zoom, enzovoorts) is bruikbaar en levert niet in op de collectieve productiviteit.

Eerst was er ‘Bring Your Own Device’. Nu belooft ‘Bring Your Own Meeting’ de wereld te veroveren.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie