MKB Best Choice Awards 2020: ESET Endpoint Security

Redactie WINMAG Pro
Het digitale dreigingslandschap is continu in beweging. Cybersecurity is geen prestatie die je bereikt, maar noodzaak. Ontwikkelaars als ESET bewegen continu mee. Het resultaat is één van de beste - dan wel allerbeste - securitydiensten die zakelijk Nederland voorhanden heeft.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


ESET Endpoint Security | In het kort


ESET biedt zakelijke endpoint- en netwerksecurity op elke denkbare schaal, van het kleinbedrijf tot de corporate. Elk pakket heeft één eigenschap in gemeen: eindgebruikers worden vanuit vrijwel elke hoek tegen cyberdreigingen beschermd.

Antivirus en Anti-Spyware omvat de eliminatie van elk type bedreiging, terwijl je middels ESET Shared Local Cache metadata opslaat in de virtuele omgeving van bestanden die reeds op de virtuele machine zijn gescand, wat leidt tot een hogere scansnelheid. HIPS maakt het mogelijk om regels te definiëren voor het systeemregister, de processen, toepassingen en bestanden. Verder omvat de oplossing een Exploit Blocker en een Client Antispam filter. Online bescherming is volop aanwezig met Web Control, Anti-phishing, Network Attack Protection en Botnet Protection

Idle-State Scanner ondersteunt systeemprestaties door proactief te scannen op momenten die uitkomen. Al 20 minuten na installatie is er automatisch een on-demand scan uit te voeren, wat inhoudt dat ESET direct aan het werk gaat. Oudere versies zijn terug te rollen; het beheer van updates houd je in eigen vingers. Ook Local Update Server is meldenswaardig: bedrijfsbandbreedte wordt bespaard omdat updates slechts één keer naar een lokale mirror server gedownload hoeven te worden.

ESET begrijpt dat wat het MKB in een securityoplossing zoekt. Cloudbeheer maakt de investeringskosten laag. Schappelijke licentieprijzen - en het feit dat de software evengoed op oudere hardware te draaien is - werken het voordelige aspect verder in de hand

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie