MKB Best Choice Awards 2020: FortiWiFi 40F-3G4G

Redactie WINMAG Pro
3G, 4G en 5G bieden opties om een noodverbinding te faciliteren. Laat de buitenlijn of het landelijke netwerk te wensen over, dan waarborg je hierdoor netwerkcontinuïteit. Dergelijke LTE-ondersteuning verschijnt steeds vaker als integratie in routers. Uniek daarentegen, is de integratie van een router, LTE én firewall. Vandaar ontvangen we Fortinet’s FortiWiFi 40F-3G4G met open armen.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


 FortiWiFi 40F-3G4G | In het kort

  • FortiWiFi 40F-3G4G is een one-stop shop voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsverkeer.


De FortiWiFi 40F-3G4G dient als router, WAN-beveiliging én LTE-modem. Het device is compact, voordelig geprijsd en bijzonder volledig. Dat maakt de FortiWiFi 40F uitzonderlijk geschikt voor de kantoren van klein-en middenbedrijven.

Netwerkdata wordt gefilterd op dreigingen en draadloos aan de verschillende devices van een kantoor toebedeeld. Malware krijgt geen kans, data wordt in efficiënte banen geleid en aan de snelheid ontbreekt niets.

FortiExtender is geïntegreerd, wat het mogelijk maakt om een SIM-kaart te plaatsen voor een 3G- of 4G-noodverbinding. Ligt het probleem bij de buitenlijn, dan wordt netwerkverkeer in een handomdraai overgeschakeld naar een mobiele verbinding.

Het geheel installeer en beheer je via FortiOS. Dit intuïtieve besturingssysteem stelt gebruiksgemak en inzicht voorop. Overzicht blijft te behouden, ook wanneer één of meerdere netwerken uit diverse Fortinet-devices bestaan.

Security Services

Kortom: aan de hardware en software ontbreekt niets. Toch menen we dat Fortinet’s cloudoplossingen nog belangrijker zijn dan de bovengenoemde speerpunten. Gebruik je de FortiWiFi 40F, dan geniet je van al het moois wat die cloudoplossingen te bieden hebben. Daaronder: FortiGuard Security Services en FortiCare Support Services.

FortiWiFi 40F’s vermogen om dreigingen te onderscheppen is niet uniek. Wél uniek zijn de parameters op basis waarvan het device te werk gaat.

FortiGuard Security Services wordt continu uitgebreid door FortiGuard Labs, de security-afdeling die verantwoordelijk is voor het bijbenen met een veranderend dreigingslandschap. Daarmee is FortiWiFi’s netwerkbeveiliging allesbehalve statisch.

Het device wordt doorlopend gevoerd met de meest actuele informatie. Jij blijft beveiligd - ook wanneer er over een week, maand of jaar een nieuwe dreiging verschijnt.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie