MKB Best Choice Awards 2020: Gigaset Smart Home Alarmsysteem

Redactie WINMAG Pro
Gigaset ontwikkelde een reeks slimme security devices voor de beveiliging van woningen, kantoren en alles daartussenin. In één oogopslag niet uniek, want met diensten als Nest Secure en Ring timmeren ook Google en Amazon keihard aan de weg. Toch weet Gigaset zich te onderscheiden.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


Gigaset Smart Home Alarmsysteem | In het kort

  • Gigaset Smart Home Alarmsysteem biedt slimme huisbeveiliging en is beschikbaar voor iedereen. Sensoren werken op basis van het stabiele DECT protocol, waardoor een systeem ook zonder wifi werkt.

Gigaset Smart Home-systemen bestaan uit bewegingssensoren, sirenes, veiligheidscamera’s en rookdetectoren. Prijzen en groottes verschillen, maar elk systeem heeft een aantal sterke ontwerpeigenschappen in gemeen. Via de Gigaset app beheer je middels de cloud de gevoeligheid van een bewegingssensor en het volume van de sirene die daarbij wel of niet afgaat.

Elk systeem telt een basisstation wat je aansluit op het lokale netwerk, waarna je Gigaset Smart Home-devices draadloos met het station verbindt. Zoals eerder genoemd doelen we met dergelijke devices op bewegingssensoren, sirenes, veiligheidscamera's en rookdetectoren.

Je bepaalt zelf wat en wanneer de sensoren opdragen bij het herkennen van beweging. Zo is het mogelijk om uitsluitend op specifieke dagen en tijdstippen app-meldingen te ontvangen wanneer de sensor iets oppikt. Camera’s sturen realtime video naar de app en opnamen zijn automatisch aan te vangen bij de herkenning van beweging.

Onderaan de streep weet Gigaset een ‘one-stop shop’ te vormen voor huisbeveiliging. Het maakt niet uit wat er reeds in huis is, gebruiksgemak staat voorop en prijzen zijn relatief voordelig. Hoewel basisstations en devices apart verkrijgbaar zijn, raden we de samengestelde pakketten aan. De in- en outdoor box, bestaand uit een basisstation, een outdoor en indoor camera en twee sensoren, bevestigt dat huisbeveiliging niet langer weggelegd is voor early adopters en bijzonder technische huiseigenaren, maar werkelijk door iedereen kan worden ingezet.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie