MKB Best Choice Awards 2020: Lexmark MC3224adwe

Redactie WINMAG Pro
De printbranche heeft een aantal zware jaren achter de rug. Eerst bleek de opkomst van cloud een realistisch gevaar; nu stelt Gartner dat COVID-19 printergebruik met 40 procent teruggedrongen heeft. Tegelijkertijd blijft printing een fundament van de gezondheidszorg, overheid en diverse MKB’ers. Dat heeft te maken met de mate waarin fabrikanten als Lexmark mee weten te bewegen. Concurreren met digitale deel- en opslagmethodes is een zware opgave. En toch zijn het juist de zwaarste opgaven die leiden tot vernieuwing.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


De MC3224adwe behoort tot Lexmarks GO Line-serie. Scans en drukwerk zijn via diverse smartphone-, tablet- of pc-apps en via een wifinetwerk of USB met één klik en zonder installatie uit te voeren. Het aanraakscherm op de printer stelt je in staat om gescande documenten direct te versturen. Met dank aan de Cloud Connector zijn ook veelvoorkomende cloudoplossingen een verzendoptie.

As a Service

Security van documenten, het apparaat, netwerk en alles daartussenin staat garant. Dat is het directe resultaat van de succesvolle wijze waarop Lexmark het traditionele product naar een dienst transformeert.

Wat drukwerk betreft levert de MC3224adwe resultaten van de bovenste plank. De topsnelheid bedraagt 22 pagina’s per minuut. Lexmark Unison-toners bereiken diepe, heldere kleuren en zijn eenvoudig te installeren. De printer slaat ook automatisch over naar een energiebesparende slaapstand als deze niet wordt gebruikt. Daarnaast biedt de fabrikant 4 jaar garantie, uniek bij printers.

Onderaan de streep

De Lexmark MC3224adwe voorziet zonder twijfel in een uitstekende basis. Printen is relatief goedkoop en bijzonder snel. Tegelijkertijd is het apparaat als veel meer dan een printer te omschrijven. Dankzij uitgebreide connectiviteit en veiligheidsopties worden documentenbeheer en -security ontzorgd.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie