MKB Best Choice Awards 2020: Surface Book 3

Redactie WINMAG Pro
Met de Surface Book 3 streeft Microsoft naar het vermogen van een desktop in de flexibele huls van een 2-in-1. De Surface Book 2 was krachtig, maar vergelijkt niet bij de 50 procent snellere Book 3. Het nieuwe vermogen is grotendeels te danken aan een nieuwe 10th Gen Intel CPU, NVIDIA-discrete GPU, RAM tot 32 GB en de snelste SSD die Microsoft ooit heeft ingezet.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


Surface Book 3 | In het kort

  • De Surface Book 3 is bijzonder geschikt voor developers en designers. 

De grafische kaart hangt af van configuratie. De Book 3 wordt met een voordelige optie geleverd, wat zich vooral leent voor bedrijven die op de GPU willen besparen, maar niet zonder het vermogen van de CPU, RAM en SSD kunnen. Kies je voor de meest krachtige GPU, dan betaal je wat meer, maar gaan grafische werkzaamheden en gaming erop vooruit. In elk geval is het model bijzonder geschikt voor developers en designers.

De batterijduur is tot 17,5 uur verlengd en het model wordt als 13 inch of 15 inch geleverd. In beide gevallen beschikt het device over een kristalhelder, high-DPI display. De trackpad is nauwkeurig, het toetsenbord werelds. Dat laatste moet je overigens zelf aanvoelen voordat je begrijpt hoe prettig de Book 3 werkt. Het model weet zijn prijskaartje van € 1.799,- waard te maken.

Surface Pen & Dial

Zowel de Surface Go 2 en Surface Book 3 zijn te bedienen via touch. Hierbij komt de Surface Pen optimaal tegemoet. Deze digitale pen is apart verkrijgbaar en levert een natuurlijke schrijf- en tekenervaring met inkt die in realtime uit de pen stroomt. Via de kantelondersteuning kun je je schetsen op dezelfde manier inkleuren als met een grafietpotlood. Surface Pen levert ook artistieke precisie met 4.096 drukpunten die reageren op de lichtste aanraking.

Eveneens apart verkrijgbaar en absoluut meldenswaardig: de Surface Dial. Het device biedt een volledig nieuwe manier om op de meest natuurlijke, meeslepende manier te communiceren en te creëren met technologie. Je kunt fysieke hulpmiddelen in de digitale wereld opslaan, aanpassen, openen, navigeren en een nieuwe vorm geven. Houd Surface Dial vast om een radiaal menu met tools weer te geven waarmee je eenvoudiger en sneller de dingen kunt doen die je moet doen.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie