MKB Best Choice Awards 2020: TamoGraph

Redactie WINMAG Pro
TamoGraph is een krachtige en gebruiksvriendelijke draadloze site survey software tool voor het verzamelen, visualiseren en analyseren van 802.11ac/a/b/ g/n Wi-Fi-netwerken. Met behulp van visuele rapportages stelt de software je uitstekend in staat om eventuele netwerkproblemen tastbaar te maken.

Dit product ontving een MKB Best Choice Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.


TamoGraph | In het kort

  • TamoGraph is een netwerk survey tool die niet alleen uitstekend meet, maar evengoed rapporteert en overtuigt.


TamoGraph maakt het mogelijk om met een plattegrond van een gebouw of ruimte de wifikarakteristieken van het draadloze netwerk te analyseren en meten. De software draait op Windows en Apple. Na aan te geven waar de netwerkapparatuur van een locatie zich bevindt, loop je door de ruimte heen en meet je karakteristieken als wifibereik en kanaalindeling op.

TamoGraph presenteert netwerkproblemen op basis van een heatmap. Deze heatmap wordt al lopend gekleurd, met een gedetailleerd beeld van bottlenecks en verbeterpunten als gevolg. Kleurt een gebied blauw of groen, dan werkt alles naar behoren. Verschijnen er gele en rode vlekken, dan is er werk aan de winkel.

Communicatie

De rapportagefunctionaliteit is uitzonderlijk. Met kleuren worden netwerkproblemen tastbaar. Enerzijds voor beheerders, anderzijds - en nog belangrijker - voor de klant. Krijgt die klant de mogelijkheid om rode vlekken zelf in te zien, dan begrijpt die klant dat het anders moet. Netwerkproblemen kunnen abstract overkomen, wat visuele overtuiging waardevol maakt.

Na een meting is TamoGraph inzetbaar voor de planning van een verbeterde opstelling. Nieuwe of vervangende apparatuur kan via de software aangekaart worden, waarna de theoretische resultaten worden gepresenteerd. Ook dit komt ten goede van de klant. Jouw voorgestelde aanpassingen zijn realistisch en worden opnieuw ondersteund door een visueel rapport.

TamoGraph wordt in Nieuw-Zeeland ontwikkeld. De Netwerkspecialist maakt het product in Nederland beschikbaar. Hun dienstverlening is ongeëvenaard. Gebruikers ontvangen een training en doorlopende support. Navigeer naar de website voor meer informatie.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie