MKB Best Choice Awards: NETGEAR Arlo Pro 2

Ruben den Boer
Het Arlo-platform van NETGEAR is nog relatief jong. Toch zet NETGEAR haar schouders onder dit platform door regelmatig met uitbreidingen en verbeteringen te komen. Zo gingen wij aan de slag met de Arlo Pro 2.

Specificaties Arlo Pro 2

De Arlo Pro 2 bestaat uit een basisstation en tenminste één camera. Leuk is dat NETGEAR verschillende configuraties uitbrengt waarbij je kunt kiezen uit twee, drie of vier camera’s. Tevens kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om later op te schalen met extra camera’s. Het basisstation biedt een 2,4 GHz 802.11n-netwerkverbinding waarmee de camera’s in verbinding staan met het basisstation. Aan de bovenkant van het station vind je een sync button en aan de voorkant indicatorlampjes voor de stroom, het netwerk en gesyncte camera’s. De camera’s bieden je 1080p HD-beeld en tweewegsaudio. De camera’s kennen bovendien een infraroodsensor.

Oplaadbare accu

Via een oplaadbare accu voorzie je de camera’s van stroom. Eventueel kun je ervoor kiezen om de camera’s met een micro USB-snoer aan de stroom te leggen wanneer je deze binnen wilt gebruiken. Dit is niet enkel bedoeld voor constante stroomvoorziening, want je krijgt er functionaliteiten bij die je niet kunt gebruiken wanneer de camera’s gebruik maken van de accu: Activity Zones en Look Back.

Arlo-app

De Arlo Pro 2 werkt in tandem met de Arlo-app, Hierin registreer je je systeem en houd je live de camera’s in de gaten. De app houdt tevens bij of er updates voor je basisstation en camera’s zijn die je met een druk op de knop kunt installeren.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben