MKB Proof 2016: Kingston DataTraveler 2000

Redactie WINMAG Pro

Wat beveiligde USB-sticks betreft heb je tegenwoordig ruim de keuze. Ook USB-sticks met keypads blijven interessant om data veilig op te slaan. Wij gingen aan de slag met de Kingston DataTraveler 2000.

Wat de stick uniek maakt, is de hardwarematige versleuteling over twee niveaus. Allereerst de keypad op de stick die een slot zet op de deur naar jouw data. Deze 10-cijferige keypad ondersteunt passwords die uit cijfers bestaan, met op de stick zelf letters onder de cijfers, zodat je een woord kunt linken aan jouw password.

Voor jouw nieuwe password gelden wel enkele regels. Zo mag deze niet uit herhalende cijfers bestaan en mag deze ook niet op- of aflopend zijn. Tevens moet het password uit minimaal zeven en maximaal vijftien cijfers bestaan. Heb je het standaard password eenmaal aangepast naar een eigen password, dan gebruik je deze continu om de stick te benaderen en opties aan te passen. Steek je de stick in je computer zonder het password te gebruiken, dan gebeurt er helemaal niets, behalve dat de DataTraveler wordt opgeladen.

Data die naar de stick wordt weggeschreven, wordt automatisch versleuteld. Dit gebeurt in real-time op de drive zelf middels 256-bit encryptie met een XTS-cipher, dus je bent er altijd van verzekerd dat niemand bij de data kan. Dankzij de versleuteling ben je ervan verzekerd dat, in het geval de stick in verkeerde handen valt, niemand bij je data kan. Mocht iemand toch proberen om toegang tot je data te krijgen middels een brute force-aanval, dan activeert hiertegen een interessant mechanisme. Na tien keer een verkeerde pincode ingevuld te hebben, wist de DataTraveler zichzelf automatisch en zet hij zichzelf terug naar de fabrieksinstellingen. Tevens wordt de sleutel behorend tot de cipher opnieuw gerandomiseerd. Dat laatste is de zegel op al ontzettende goede beveiliging en spreekt voor de DataTraveler.

De Kingston DataTraveler is prima geschikt om je data veilig op te slaan en te vervoeren. Daarbij zijn de opties die de stick je biedt zeer welkom. Een aanrader wanneer je zeker wilt zijn van veiligheid voor je data. De prijs is even slikken, maar voor goede beveiliging betaal je nu eenmaal.


Kingston DataTraveler 2000

In het kort:

  • Jouw data echt veilig
  • Bij diefstal niets aan de hand
  • Veel opties om aan te passen naar gebruik

Prijs: € 136,06 (32BG)

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie