SSD voor upgraders

MKB Proof 2016: Kingston Hyperx Savage Upgrade Kit

Redactie WINMAG Pro
Adoptie van de SSD als standaard opslag lijkt maar niet massaal van de grond te komen. Gek, want de voordelen van snelheid en betrouwbaarheid zouden iedereen moeten aanspreken.

MKB Proof 2016

Kingston maakt het eventuele upgraders in ieder geval wel makkelijk met de HyperX Savage Upgrade Kit.

Met de Upgrade Kit richt Kingston zich duidelijk op looks, gezien het flashy uiterlijk van de SSD. Gaaf is dat de SSD zowel intern ingebouwd kan worden als extern via USB 3.0 gebruikt kan worden. Bouw je de schijf in, dan levert Kingston alles mee in het pakket: de SSD zelf natuurlijk (240GB), een bracket om de schijf te mounten, een multi-bit schroevendraaier, een SATA-kabel en een 7mm-9,5mm adapter.

Gebruik je de SSD liever extern, dan wordt er een USB 3.0-naar-SATA enclosure meegeleverd om de schijf in te plaatsen. Leuk is dat er ook gedacht is aan diegenen die liever een hdd of SSD vervangen. Want bij de HyperX Savage wordt ook een downloadcode meegeleverd voor Acronis True Image HD. Dit is een aardige geste en spreekt voor de Upgrade Kit. Eigenlijk kon deze niet completer zijn dan nu het geval is. Met een datatransfer van 6Gb/s (SATA III) is de SSD in ieder geval in staat razendsnel te lezen en te schrijven, met snelheden die rond de 524MB/s (lezen) en 508MB/s (schrijven) liggen. Zoals een goede SSD betaamt, is deze uiteraard volledig compatible met SATA II, als je het daarmee moet doen. Uiteraard moet je het dan wel doen met een datatransfer van 3Gb/s.


Kingston Hyperx Savage Upgrade Kit

In het kort:

  • Zowel intern als extern te gebruiken
  • Downloadcode voor Acronis True Image HD
  • Datatransfer van 6Gb/s

Prijs: 144,60 euro
Info: kingston.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie