Snelle performance en security in een strak design

MKB Proof 2016: Samsung Portable SSD T

Redactie WINMAG Pro
De SSD-markt maakt een vlucht. Was tot enkele jaren geleden een SSD-schijf nog een luxe, het medium verdringt nu langzaamaan de traditionele hdd. Dit uit zich ook in portable SSD-oplossingen, een markt waar Samsung op inzet met de T1-serie handzame SSD’s.

MKB Proof 2016

De T1 is voorzien van Samsung’s TurboWritetechnologie, een algoritme dat gebruik maakt van buffergeheugen waardoor schrijfsnelheden worden gemaximaliseerd. Data wordt razendsnel naar dit geheugen gekopieerd, waarna deze later, wanneer de SSD niet gebruikt wordt, de data naar de normale plek van opslag wordt gekopieerd op de SSD. Als gebruiker merk je hier niets van en het zorgt voor een razendsnelle performance.

De T1 is voorzien van vernuftige beveiliging. Zodra je de SSD voor het eerst in gebruik neemt, wordt je door een kleine setup geleid, waar je je schijf een naam geeft en de optie hebt om de securityfeatures te activeren. Dit komt neer op een password met AES 256-bit versleuteling. Hierna kun je de T1 pas gebruiken wanneer je het password opgeeft. Simpele, maar effectieve beveiliging op een manier die we graag vaker zien in mobiele opslag. Hoewel early adopters die om snelle opslag verlegen zitten prima uit de voeten kunnen met de T1, voldoet de SSD net zo goed aan hetgeen dat zakelijke gebruikers gemiddeld gezien nodig hebben: veel opslag in een mobiel en mooi strak design, flinke lees- en schrijfsnelheden en, misschien wel het allerbelangrijkste, gemakkelijk te gebruiken beveiliging. Wellicht het enige minpuntje is de prijs. Dat kun je Samsung niet kwalijk nemen, het aantal euro’s per MB ligt bij SSD’s nog relatief hoog en de T1 is hierop geen uitzondering.

Als je simpelweg op zoek bent naar een manier om continu toegang tot je tekstverwerkingsdocumenten te hebben, dan is deze SSD waarschijnlijk niet geschikt. Werk je echter veel met hd-content of andere grote bestanden waar je continu toegang tot wilt hebben, dan ligt de T1 zeer zeker in jouw straatje.


Samsung Portable SSD T

In het kort:

  • Vernuftige beveiliging
  • Snelle schrijfsnelheid
  • Mooi strak design

Prijs: vanaf € 199,95 (inclusief btw, 250GB)
Info: samsung.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie