Gebruiksvriendelijke en krachtige NAS voor een aantrekkelijke prijs

MKB Proof 2016: Synology Diskstation DS216J

Redactie WINMAG Pro
Synology heeft de DiskStation DS216j speciaal ontworpen voor thuisgebruik, maar dat zegt niet alles. Dit is namelijk een gebruiksvriendelijke en krachtige NAS met een aantrekkelijk prijskaartje die zeker ook tot zijn recht komt bij kleinere bedrijven.

De DS216j is een robuuste 2-bay NAS met een dualcore CPU. Deze 1GHz-processor is gecombineerd met 512MB ddr3-geheugen. Synology claimt een leessnelheid van 112,75 MB/s en een schrijfsnelheid van 97,6 MB/sec. Backups maken en synchroniseren met de cloud gaat dus razendsnel.

De DS216j biedt ruimte aan twee hdd’s tot formaat 3,5-inch. De maximale opslagcapaciteit is 16TB, als je twee 8TB-hdd’s gebruikt. De NAS is voorzien van een ethernet-aansluiting en twee USB 3.0-poorten.

Mede door het veelgeprezen DiskStation Manager-besturingssysteem van Synology, werkt de DS216j zeer intuïtief. Gebruikers kunnen moeiteloos gegevens uitwisselen, multimedia streamen en bestanden synchroniseren, zonder dat daar veel technische kennis voor nodig is. Een leuke toevoeging aan deze NAS is dat de helderheid van de led-lampjes aan de voorkant aangepast kan worden. Je kunt zelfs schema’s maken om te bepalen welke helderheid bij welk moment van de dag past.


Synology Diskstation DS216J

In het kort:

  • Maximale opslagcapaciteit van 16TB
  • Draait op gebruikersvriendelijke OS DiskStation manager
  • Helderheid led-lampjes aan de voorkant aan te passen

Prijs: vanaf € 174,95
Info: synology.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie