Krachtige NAS met uptime-garantie

MKB Proof 2016: Synology Diskstation DS415+

Redactie WINMAG Pro
De DS415+ is een 4-bay NAS die het bedrijf vorig jaar presenteerde. We hebben het hier over een +-NAS van Synology, wat betekent dat deze tot het topsegment behoort van de Taiwanese NAS-fabrikant.

MKB Proof 2016

Dat klopt ook wel als je naar de specificaties kijkt van dit beest onder de nassen. Ga maar na: vier bays, een Quad Core Intel Atom C2538-processor met een snelheid van 2,4GHz, 2GB aan intern geheugen, een USB 2.0- en twee USB 3.0-poorten en via usb ook ondersteuning voor een draadloze verbinding. Daar kun je heel wat op kwijt en dankzij de twee 1GbE LAN-poorten heb je ook razendsnel toegang tot je bestanden. Zeker wanneer je beide poorten combineert middels linkaggregatie, wat gemiddelde lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 228 MB/s en 233 MB/s oplevert. Ook bieden twee poorten uptime-garantie mocht een LANverbinding wegvallen.

Zoals elke NAS van Synology komt ook de DS415+ met het eigen os van de Taiwanese fabrikant, DiskStation Manager. Via dit os krijg je toegang tot je NAS en kun je applicaties installeren om je NAS meer gerichte functionaliteiten mee te geven dan alleen opslag. Synology biedt voor elke functie een app; van so ware om je websites te hosten tot data-backup. Over backups gesproken: schijven in de NAS kun je toewijzen als backup-schijf voor je data waarna je dit hele proces kunt automatiseren. Zo heb je altijd een backup om op terug te vallen als er onverhoopt iets misgaat.

Met een NAS die overal ter wereld bereikbaar is via internet, wil je jouw bedrijf wel goed achter slot en grendel zetten. Gelukkig biedt Synology je hier alle mogelijkheden voor. In DiskStation Manager zit een zogenaamde Security Advisor, mocht je niet de know-how hebben om je NAS voldoende te beveiligen. Verder heb je allerlei middelen tot je beschikking om ongewenst bezoek buiten je NAS te houden. Denk bijvoorbeeld aan encryptie, 2-staps verificatie, diverse Antivirus pakketten, een firewall en bescherming tegen DoS-aanvallen.


Synology Diskstation DS415+

In het kort:

  • Diverse antiviruspakketten
  • Draait op gebruikersvriendelijke OS DiskStation manager
  • Vier poorten waarvan twee met uptime garantie

Prijs: vanaf € 544,40
Info: synology.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie