MKB Proof 2018: Exact wat het MKB nodig heeft

Redactie WINMAG Pro
De tijd dat Exact zich alleen maar op het boekhouden richtte, ligt alweer ver achter ons. Het bedrijf doet veel meer dan dat, waardoor gebruikers van Exact Online zonder te overdrijven spekkopers zijn te noemen.

Om die stelling kracht bij te zetten hoeven we alleen maar naar het App Center van Exact te surfen en het aantal apps te zien dat de onderneming zijn gebruikers biedt. De programma's zijn in amper een minuut gekoppeld aan de programma's die je al hebt lopen. Onafhankelijk van wat je kiest ben je dan als ondernemer verzekerd van de degelijke software van een bedrijf dat al heel lang het vertrouwen geniet van de markt.

Exact bevestigt bovendien de boodschap die ook elders in dit magazine te lezen is: met de huidige digitale infrastructuur en kennis van zaken en van de markt kunnen bedrijven in het MKB tijd en geld winnen. We beseffen dat dit een boodschap is die al klinkt sinds de invoering van de computer in het zakenleven, maar toch ook in onze tijd uniek. Meer dan vroeger is de software nu betaal- en schaalbaar.

Voorraadbeheer

Neem zoiets basaal als voorraadbeheer. MKB bedrijven in de logistiek weten dat in deze sector heel veel gebeurt op het gebied van automatisering. Wie slimme software heeft en snapt, neemt een voorsprong op de concurrent. We schrijven 'en snapt', omdat de leercurve van nieuwe software niet te steil mag zijn. Dat heeft een ervaren bedrijf als Exact begrepen. Samen met zijn partners biedt het apps, add-ons, aan die voor iedereen makkelijk zijn te begrijpen. Denk hierbij aan het koppelen van je webshop aan je voorraadsoftware en boekhouding vanuit de online omgeving van Exact.

Snelle installatie

Het is onmogelijk om alle opties af te gaan, simpelweg omdat het aan ruimte ontbreekt. Samenvattend kunnen we stellen dat Exact inmiddels zoveel opties biedt, dat vrijwel ieder bedrijf in elke bedrijfstak iets kan vinden van zijn gading. De software is in een handomdraai geïnstalleerd.

Het is voor te stellen dat de gemiddelde ondernemer wellicht overweldigd raakt door het grote aanbod aan applicaties die het bedrijf biedt. Wie doorklikt, ziet dat er goed nagedacht is over de usability van dit App Center. Denk hierbij aan het snel selecteren op grond van bedrijfstak en het verfijnen van de keuze op grond van het aantal klanten dat je voorging in jouw keuze.

Conclusie

Het is een opgave om het App Center terug te brengen tot de essentie, maar we doen het toch: met de apps kan ieder bedrijf de automatisering voor zich laten werken. Exact neemt je bedrijf serieus en is branchespecifiek. Productiebedrijf, handelsonderneming of zakelijke dienstverlener, ze winnen en besparen allemaal tijd en geld. Wie wil dat niet?

INFO

Prijs: afhankelijk van de configuratie
Info: exact.nl

IN HET KORT

+ Value for money
+ Betrouwbare software van Exact en software
+ Tailormade software per bedrijfstak

OVER MKB PROOF

Alle producten en diensten zijn ‘100% approved’ door de deskundige redacties van WINMAG Pro en Baaz. Kijk voor het volledige overzicht op www.mkbproof.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie