MKB Proof 2018: Fieber Internet Backup

Redactie WINMAG Pro
Het is elke ondernemer weleens overkomen. Net op het moment dat het jouw bedrijf absoluut niet gelegen komt, valt de vaste internetverbinding uit. Het werk komt vrijwel stil te liggen, je telefonie ligt eruit en je bent je op dat moment opeens sterk bewust van hoe erg jouw bedrijf van een werkende internetverbinding afhankelijk is.

Voor bedrijven die te maken krijgen met uitval van de internetverbinding, biedt Fieber de dienst Internet Backup. Deze dienst bestaat uit een dongel met een 4G-simkaart van KPN. Het is primair bedoeld voor klanten van Fieber die al een vaste verbinding via dit bedrijf hebben afgenomen. Mocht het gebeuren dat de vaste lijn eruit ligt, dan neemt de 4G-dongel automatisch de verbinding over. De dienst is ook geschikt voor bedrijven die telefoneren via de cloud. 

Internet Backup-dienst

De Internet Backup-dienst is overigens ook geschikt voor bedrijven die geen vaste verbinding via Fieber afnemen. Om bij uitval ook automatisch over te schakelen naar de 4G-verbinding, moet je wel een aantal handmatige aanpassingen in je router doen. Een monteur van Fieber kan hierbij assistentie verlenen. Het is mogelijk om je gehele netwerk via de tijdelijke 4G-verbinding met het internet te verbinden. Fieber heeft de maximale internetsnelheid wel gemaximaliseerd op 750 kbit/s.

Heb je de eerste 500 MB verbruikt, dan stopt de internetverbinding tijdelijk. Fieber neemt dan contact met jouw bedrijf op om te checken of je inderdaad te maken hebt met uitval van de vaste verbinding. Is dat het geval, dan zal de tijdelijke internetverbinding via 4G worden hervat. Met Fieber Internet Backup kun je in principe een onbeperkt aantal computers via de meegeleverde 4G-dongel toegang tot het internet geven.

INFO

Prijs: €10,- per maand en eenmalig en €85,- wanneer een compatible router aanwezig is.
Zo niet, dan zijn de kosten €128,-.

Website: Fieber.nl

IN HET KORT

+ Geen omzetverlies door downtime internet
+ Betrouwbaar 4G-netwerk van KPN
+ Betaalbare back-upinternetverbinding

OVER MKB PROOF

Alle producten en diensten zijn ‘100% approved’ door de deskundige redacties van WINMAG Pro en Baaz. Kijk voor het volledige overzicht op www.mkbproof.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie