MKB Proof 2018: iiyama ProLite XUB2395WSU-B1

Redactie WINMAG Pro

Wat is belangrijk bij het kopen van de juiste monitor? Om er een paar te noemen: de grootte, de poortaansluitingen en een onwijs scherp beeld.

De iiyama ProLite XUB2395WSU-B1 heeft een zwarte behuizing en is netjes afgewerkt. De resolutie van 1920x1200 geeft de gebruiker 11 procent meer effectieve schermruimte dan Full-HD. De diagonaal is niet supergroot, maar dat valt niet op omdat een groot deel van het oppervlak effectief wordt ingezet voor het scherm zelf. Dunne randen dus, maximale benutting van het oppervlak. In de rechter onderhoek geeft een blauw lichtje aan dat de computer aanstaat.

We houden de monitor kritisch tegen het licht van patronen om te zien of de beeldkwaliteit op orde is. Resultaat: geslaagd!

Volgende controle is het checken op dode pixels. Dat doen we aan de hand van de kleuren, zwart, wit, rood, groen en blauw. We zien er geen, dus ook daar is deze monitor voor geslaagd. Ook de uniformiteit van grijs is gelijkmatig verdeeld. We doen dat in drie stappen: 25, 50 en 75 procent. Ook hier geen gekke dingen. De scherpte dan. Daarvoor bekijken we een faketekst met verschillende fontgroottes. Beginnend bij 10, uitlopend tot 18.

Een mindere monitor kan die verschillen niet aan en zal niet in staat zijn de tekst op alle formaten te reproduceren zonder ‘blurry’ te worden. De letters worden kristalhelder weergegeven.

Ook de beeldhoek doet het goed. Om dat te bepalen plaatsen we verschillende cirkels op het scherm. Die bekijken we vanuit verschillende hoeken. Een mindere monitor valt bij deze test door de mand doordat de cirkels van formaat veranderen, maar dat is hier niet het geval.

INFO

Prijs: € 169,-
Info: iiyama.com

IN HET KORT

+ Dunne randen
+ Maximale benutting van het oppervlak
+ Letters worden kristalhelder weergegeven.

OVER MKB PROOF

Alle producten en diensten zijn ‘100% approved’ door de deskundige redacties van WINMAG Pro en Baaz. Kijk voor het volledige overzicht op www.mkbproof.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie