MKB Proof Awards 2020: NETGEAR Nighthawk M2

Redactie WINMAG Pro
De Nighthawk M2 is één van de allerbeste mobiele routers die de markt op dit moment te bieden heeft. Plaats je een simkaart die in een 4G-verbinding voorziet, dan heb je de mogelijkheid om tot wel 20 devices op één wifinetwerk te verbinden. Op papier staat de router een maximale snelheid van 1Gbps toe. In de praktijk blijf je afhankelijk van de provider, maar één ding is zeker: de M2 zendt als geen ander.

Dit product ontving een MKB Proof Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.

In het kort


Hoewel vrijwel elke Nederlandse woning voor een kabelverbinding in aanmerking komt, laat de snelheid soms te wensen over. Kies je een geschikte provider en gebruik je een LTE-modem als de Nighthawk M2, dan doet de snelheid absoluut niet onder voor een kabelverbinding. En op bedrijfsterreinen waar überhaupt geen kabels zijn gelegd, blinkt LTE-technologie al helemaal uit.

Het lichtgewichte device is overal mee naartoe nemen en in een handomdraai op te zetten. Dat maakt de M2 niet alleen investeringswaardig als verbinding tijdens de thuiswerkperiode, maar evengoed op het moment dat je weer regelmatig reist.

M5?

De opvolger van de Nighthawk M2 staat in de steigers. Hoewel de Nighthawk M5 reeds in de Verenigde Staten verkrijgbaar is, laat een Nederlandse release op zich wachten. Dit omdat de M5 innoveert door 5G-verbindingen toe te staan, en het 5G-netwerk in Nederland nog niet volledig afgerond is. Zodra 5G een acceptabel punt bereikt, belooft de M5 de troon over te nemen. Tot die tijd is de M2 een uitstekende oplossing.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie