MKB Proof Awards 2019: Acer Swift 5 Pro

Redactie WINMAG Pro
De Acer Swift 5 Pro weegt nog geen kilo. 970 gram doet vermoeden naar een missende accu. De waarheid is anders. Het ultralichte ontwerp is vrijwel uniek: weinig fabrikanten doen het Acer na, zo’n combinatie van specificaties en gewicht.

De Swift 5 Pro bevat een vierkern Intel Core i5, een UHD GFX 620, 8GB aan RAM en 265GB aan SSD-opslagruimte. De recentste releases draaien op Windows 10 en worden geleverd met een respectabel 15,6”-display voor een resolutie van 1920x1080. Daarmee leent de Swift 5 Pro zich uitstekend voor kantoorgebruik. Geen 2-in-1, desalniettemin staat mobiliteit centraal: onderweg gebruiken en werkdagen lang meenemen is geen punt, zoals genoemd is het model vederlicht.

BYOD & verbinding

De laptop bevindt zich in een hoger prijssegment. Omdat Acer met het model slaagt in een combinatie van optimaal gewicht en vermogen, is de investering het waard. De BYOD-trend (Bring Your Own Device) raast voort, werknemers krijgen de mogelijkheid om eigen keuzes te maken in het gebruik van hardware en de Swift 5 Pro bewijst een topkeuze te zijn. Wat betreft processor- en GFX-kracht scoort het model uitstekend in vergelijking met benchmarks van alternatieven. Tot slot staat Intel Wireless-AC 9560 een razendsnelle Wi-Fi-verbinding met snelheden tot 1.73Gbps toe.  

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

Info | Acer Swift 5 Pro

In het kort

  • Vederlicht
  • Hoger prijssegment, maar maakt zich waar
  • Mobiel én krachtig
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie