MKB Proof Awards 2019: DS2419+, Hyper Backup en Snapshot Replication

Redactie WINMAG Pro
Wereldwijd gaat 60 procent van de bedrijven die een grootschalig dataverlies lijdt binnen twee jaar failliet. In de VS alleen al falen 140.000 HDD-schijven per dag. Of je nu duizenden kilobytes of terabytes per dag wegschrijft, aan de noodzaak van een back-up ontkomt niemand.

Wij testten Synology's mogelijkheden, door de back-up-tools van DiskStation Manager te testen via een combinatie van de DS2419+ en RS3618xs. Synology’s back-upmogelijkheden zijn grotendeels te groeperen onder twee termen. Ten eerste: Hyper Backup, waarmee je zowel applicaties als configuraties back-upt, wat het mogelijk maakt om verloren systemen in een handomdraai weer volledig functioneel te krijgen, zonder handmatig te hoeven configureren. Ten tweede: Snapshot Replication, een lichtgewicht alternatief voor het gebruik van Hyper Backup, welk – zoals de naam al weggeeft – gebruikers in staat stelt een snapshot van de NAS-inhoud te maken, op te slaan (zij het lokaal of off-site) en wanneer nodig terug te zetten op een database naar wens.

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

Hyper Backup en Snapshot Replication

Hyper Backup dupliceert dus configuraties en systeeminstellingen, Snapshot Replication niet - Hyper Backup behoudt dataconsistentie, Snapshot Replication is licht en snel, maar zal uitsluitend een snapshot maken van de oppervlakte, niet de achterliggende stuurapplicaties en datastructuur. We besparen je de handleiding – uitgebreide documentatie vind je op Synology’s website – en spoelen door naar de algemene ervaring. Al met al bereiken beide tools het doel, zonder gebruik te obstrueren met onnodige configuratie.

Info

In het kort

  • Flexibele back-upping, zonder obstructie van gebruik
  • DSM-applicaties sluiten op elkaar aan
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie