MKB Proof Awards 2019: EIZO FlexScan EV2457

Redactie WINMAG Pro
Kantoorwerk heeft bijna altijd baat bij het gebruik van meerdere monitors per werkplek. De EIZO FlexScan EV2457 maakt het mogelijk om legio aan multi-monitorsetups op te stellen, zonder daarbij overgelaten te zijn aan expertise op gebied van kabelmanagement.

Vergeet meterslange kabels: EIZO’s Daisy-Chainmethode stelt je in staat om tot vier modellen in een reeks met elkaar te verbinden op basis van korte DisplayPort-kabels. Wij testten twee EV2457-displays in de praktijk. De EV2457 bedraagt een resolutie van 1920x1200, maximaal contrast van 1000:1 en een stabiele helderheid met tot 350 cd/m2. Het model rust op IPS-technologie, waardoor je geniet van adequate contouren en contrasten vanuit elke kijkhoek. Geen overbodige luxe, voor een monitor die per definitie ontworpen is voor gebruik in een multi-monitorsetup.  

Daisy-Chain  

De toevoeging van de DisplayPort-uitgang is een verademing voor wie gewend is gebruik te maken van traditionele splitters als DVI-naar-HDMI. DisplayPort-kabels zijn niet langer dan een meter; meer zal je niet nodig hebben, via een enkele display naar displaykabel is de setup gereed. De EV2457 wordt geleverd met stuursoftware Monitor Configurator. Hiermee configureer je meerdere monitoren in een stap via een USB-verbinding. Uitstekend voor werkplekbeheer, want zo versnel je de configuratie van meerdere werkplekken gigantisch. Al met al leent de EV2457 zich bij uitstek voor grootschalige, zakelijke inzet.

Enerzijds plaatst het prijskaartje van € 578,00 de display in een ietwat prijziger segment, anderzijds compenseren zijn grootte en gebruiksgemak dat. Een mooie toevoeging aan EIZO’s IPS-repertoire - de EV2457 is een aanrader.   

Info | EIZO FlexScan EV2457

In het kort  

  • + Daisy-Chain vervangt splitters  
  • + Configurator voor gemakkelijk beheer  
  • + 24,1” IPS-panel 
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie