MKB Proof Awards 2019: NETGEAR Insight

Redactie WINMAG Pro
NETGEAR Insight zag in 2017 het daglicht. Wat betreft software voor het beheren van WLAN-netwerken is het product twee jaar later een gerenommeerde titel. Met Insight levert NETGEAR een staalsterk dashboard voor het inzien, configureren en analyseren van een thuis- of bedrijfsnetwerk.

Tot zijn introductie ging de aanleg van een bedrijfsnetwerk voor het MKB eerder wel dan niet gepaard met hoofdpijn en urenlang voorwerk. Draadloze access points en switches binnen NETGEAR’s Insight-productreeks zijn op afstand te beheren, zij het via de app (iOS en Android) of webapplicatie. Kortom: ben je verbonden met het internet, dan heb je inzicht in jouw netwerk.

Mogelijkheden

Access points, switches en opslagapparaten worden met gemak herkend in de software, waarna je verbruiksdata kan inzien, firmware updates kan managen, netwerkconfiguratie kan uitvoeren en e-mails en push notifications kan opvragen bij netwerkstoringen en –problemen. Daarmee ben je niet langer overgelaten aan het daadwerkelijke controleren van een access point bij een storing: blijf rustig zitten, open de app en troubleshoot de oorzaak. Insight beperkt zich overigens niet tot troubleshooting: de mogelijkheid om verbonden clients en verbruiksgegevens in te zien stelt je in staat om optimale afwegingen te maken bij het uitbreiden of inperken van een draadloos netwerk.

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

Insight ondersteunt Insight Managed devices: switches en access points die ontworpen zijn voor een samengaan met de software. NETGEAR versimpelt beheer van A tot Z: configuratie wordt versimpeld, onderhoud is minimaal en overzicht blijft overal intact - ook voor bedrijven, ondernemers en aspirant-MSP’s zonder voorkennis.

Info | NETGEAR Insight

In het kort

  • + Netwerkoverzicht
  • + Benaderbaar op app of browser
  • + Perfect samengaan van hard- en software
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie