MKB Proof Awards 2019: Samsung Galaxy Watch Active

Redactie WINMAG Pro
De vergelijking is onvermijdelijk. Zoals de Galaxy Buds een poging deden de AirPods te verslaan, biedt Samsung’s Galaxy Watch Active een topalternatief voor de Apple Watch 4. Een topalternatief, voor bijna de helft van de prijs. Wij testten de smartwatch, het resultaat is positief.

De Apple Watch Series 4 maakt je € 429,- lichter. De Galaxy Watch Active rond de € 212,-. De helft van de prijs, maar vergelijkbaar qua functionaliteiten. Het grootste verschil tussen de twee smartwatches zit ‘m in Apple’s ECG, kort voor elektrocardiogram. Alhoewel de Galaxy Watch Active een monitor biedt voor het meten van bloeddruk, is deze bij lange na niet te vergelijken met Apple’s hoogwaardige ECG.

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

Op de ECG na biedt de Galaxy Watch Active vrijwel alles dat een Apple Watch biedt, draaiend op Tizen OS 4.0. Qua design gaat onze voorkeur uit naar Samsung. De Watch Active is smaller dan vorige versies en oogt prachtig. Dragen zal niet ten koste gaan van professioneel overkomen: iets wat de hippere Apple Watch niet garandeert. De device is in te stellen als wekker en te gebruiken als GPS-navigatie én monitor van stressniveaus. Het prijsverschil met de Apple Watch 4 is des te aanzienlijker wanneer we kijken naar het design en uitgebreide repertoire aan apps die grotendeels hetzelfde bieden als Apple’s smartwatch.

Info | Galaxy Watch Active

In het kort

  • + Relatief voordelig
  • + AMOLED, licht, strak design
  • + Met Apple vergelijkbare functionaliteiten  
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie