MKB Proof Awards 2019: SCOS | WaveXpert

Redactie WINMAG Pro
SCOS, gevestigd in Hoofddorp, is hét Nederlandse bedrijf voor hardware en tools die geschikt zijn voor Wireshark. Daarmee biedt het bedrijf een topaanbod aan tools voor het analyseren van (bedrijfs)netwerken.

De WaveXpert is ontworpen voor het capturen en analyseren van draadloos netwerkverkeer in combinatie met Wireshark. De packet sniffer is bruikbaar met WLAN-standaarden IEEE 802.11a/b/g/n/ac en is beschikbaar in twee versies: de WaveXpert 1 (2,4 & 5 GHz, vier kanalen met 20/40/80 MHz en tot 3x3 MIMO) en de WaveXpert 2 (5 GHz, vier kanalen met 20/40/80/160 MHz en tot 4x4 MIMO).

Registratie

De WaveXpert pikt draadloze signalen tussen gebruikers van tablets, notebooks, laptops, smartphones, AP’s en draadloze printers op. Uniek aan de WaveXpert is de mogelijkheid om drie of vier kanalen (verschillend per versie) tegelijkertijd te registreren. Bovendien verzendt het apparaat géén signalen (passieve modus): traffic wordt uitsluitend opgepikt en niet verstuurd.

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

De WaveXpert maakt gebruik van een USB-C Thunderbolt 3-interface om data snel over te zetten naar het geheugen van een pc. Voor de werking en configuratie van de WaveXpert, zoals het instellen van de ontvangstkanalen en de kanaalbandbreedte, wordt er een gebruikersinterface met een Linux OS op USB stick meegeleverd. Meten is weten en de WaveXpert doet precies dat: het registreren van draadloos verkeer tussen verbonden apparaten, resulterend in data die direct in te zien en te analyseren is met Wireshark.

Info | SCOS | WaveXpert

In het kort

  • + Topoplossing voor registratie van WLAN-gebruik
  • + Volledige netwerkanalyse in combinatie met Wireshark
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie