MKB Proof Awards 2019: SCOS Wireshark Training & Tools

Redactie WINMAG Pro
Eind 1997 had Gerald Combs een tool nodig voor het opsporen van netwerkproblemen en wilde hij meer leren over netwerken, dus begon hij Ethereal (de oorspronkelijke naam van het Wireshark-project) te ontwikkelen om beide problemen op te lossen. Meer dan twee decennia later en de tool is ontpopt tot dé netwerkanalysetool van het moment – een tool die we vandaag de dag kennen als Wireshark.

De software levert een overzichtelijke front-end voor het analyseren van netwerktraffic. Hardwaretools die netwerkpackets oppikken zijn in combinatie met Wireshark bruikbaar voor het troubleshooten van problemen en in kaart brengen van zowel draadloze als LAN-netwerken.

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

SCOS levert in Nederland ál dat wat optimaal bruikbaar is in combinatie met Wireshark: denk aan packet sniffers en bovendien trainingen (overzicht op de website) voor het gebruik hiervan in combinatie met Wireshark. Zo biedt de distributeur de WaveXpert aan, waarmee je de communicatie tussen devices en routers van een lokaal netwerk opvangt, data die vervolgens over te dragen is naar een harde schijf voor verdere analyse met Wireshark.

Uniek

We behandelen met regelmaat de netwerkinzage die stuursoftwaretools van grotere router- en switchfabrikanten leveren. Uitzonderlijk aan het assortiment van SCOS is dat je niet afhankelijk bent van stuursoftware: analyse is uitvoerbaar op een netwerk naar wens, ongeacht de hardware waaruit dit netwerk bestaat.

Daarmee is een MKB Proof-award voor SCOS’ gehele dienstverlening meer dan terecht: de distributeur slaagt erin om netwerkbeheerders van de roeiriemen te voorzien die nodig zijn voor onafhankelijk netwerkanalyse.

Info | SCOS Wireshark Training & Tools

In het kort

  • + Volledig assortiment voor netwerkanalyse
  • + Trainingen maken gebruik van hardware toegankelijk
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie