MKB Proof Awards 2019: Surface Go

Redactie WINMAG Pro
Na de Surface Pro, Surface Book, Surface Laptop, Surface Studio en de Surface Hub is de Microsoft Surface Go de nieuwste aanvulling op de Surface-lijn: een klein maar krachtig tablet, de investering meer dan waard.

Wie gebruikmaakt van de Surface Go, merkt direct de degelijkheid van de hardware. De tablet voelt licht (522 gram zonder typecover), maar niet té licht; je hebt nog steeds het gevoel dat je een goed stuk hardware in handen hebt. Ook de accessoires zoals de muis, stilus en het toetsenbord (tevens een mooie schermbeschermer) voelen stevig en solide aan zonder het gevoel van kwaliteit te verliezen. Ook als je de tablet opstart, valt op hoe hoog de kwaliteit is. Opstarten gaat vlug en veilig met Microsoft Hello en het scherm is van verbazend hoge kwaliteit. De resolutie is met 1800x1200 niet bijzonder hoog, maar dankzij de helderheid en kleurenkalibratie heb je niets te klagen als het om beeld gaat.  

De Surface Go is voorzien van een goed gekalibreerd scherm met een hoge helderheid, heeft gezichtsherkenning en dezelfde bouwkwaliteit als veel duurdere Microsoft-hardware. De hardware is vooral geschikt voor mediaconsumptie, maar met een beetje geduld kun je ook zwaardere software draaien. De accuduur is met zeven uur browsen in orde, maar niet opvallend lang. De nieuwe Surface Go is perfect voor al je dagelijkse werk, met de prestaties van een laptop en de draagbaarheid van een tablet, een verbluffend touchscreen en de kracht van Windows 10 Home in S-modus.  

Info | Microsoft Surface Go

  • Adviesprijs: € 489,-  (8 GB RAM,  128 GB SSD)  
  • Info: microsoft.nl

In het kort  

  • + Prachtontwerp  
  • + Vederlicht  
  • + Prestaties van een laptop, mobiliteit  van een tablet
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie