MKB Proof Awards 2019: Zyxel Nebula Control Center

Redactie WINMAG Pro
Kostenbesparing, beheermogelijkheid en overzicht voor netwerkdienstverleners: met een enkel doel voor ogen vernieuwde Zyxel onlangs zijn Nebula Control Center.

De kracht van Zyxel zit in de mogelijkheid van het faciliteren en beheren van een netwerk, zonder daadwerkelijk op locatie te hoeven zijn. QR-codes op de verpakking van producten zijn in te scannen met de Nebula Mobile App. Actief of niet, de link wordt gelegd en wanneer de access-point ingeschakeld wordt, verschijnt zijn activiteit in het Nebula Control Center. Wanneer je voorafgaand aan een netwerkinstallatie elk device invoert, en (optioneel) een organisatie en locatie toevoegt in het Control Center, kan je met een enkel doel voor ogen aan de slag. Na de aanleg van het netwerk ben je voor het beheer eerder niet dan wel genoodzaakt om op locatie aanwezig te zijn.

LEES OOK: Het volledige overzicht van MKB Proof 2019

Optimale investering

Per locatie en organisatie troubleshoot je met gemak eventuele problemen. Zo wordt de werklading per AP en switch weergegeven, krijg je inzicht in het aantal clients en het verbruik in een periode naar wens en haal je met een enkele klik een overzichtelijke netwerktopologie op, inclusief de status van elk netwerkonderdeel (online, alert en offline). Keuzes rondom het uitbreiden of verminderen van een netwerk zijn hierdoor in oogopslag te maken. Weten welke hardware nodig of overbodig is helpt logischerwijs bij een optimale investering in apparatuur. Bovendien is de exacte locatie van elk device weergegeven, zodat je bij problemen als een verminderde dekking op afstand kan aangeven welke plaatselijke wijzigingen doorgevoerd zullen worden.

Info | Zyxel Nebula Control Center

In het kort

  • + Netwerkoverzicht op afstand
  • + Tot topologie aan toe
afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie