MKB Proof Awards 2020: EnGenius Cloud

Redactie WINMAG Pro
In oktober van vorig jaar werd het langverwachte cloudplatform van EnGenius een werkelijkheid. Nu, een ruim half jaar later, staat EnGenius Cloud sterker dan ooit. De dienst omvat een cloudplatform voor de uitrol, inzage en het beheer van EnGenius’ cloud access points en switches. Een gratis dienst, waarmee zowel thuiswerk- als kantoorwerkplekken eenvoudig en kostenefficiënt van een internetverbinding kunnen worden voorzien. Wij testten de totaaloplossing. Onze bijzonder positieve ervaring bleek een MKB Proof-award waard.

Dit product ontving een MKB Proof Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.

In het kort


EnGenius Cloud werd ontworpen om de ongemakken van traditioneel netwerkbeheer de wereld uit te helpen. Vandaag de dag is het immers niet meer rendabel om op locatie aan te moeten schuiven om een probleem te identificeren of op te lossen. Netwerken moeten op afstand uitgebreid, geconfigureerd en beheerd kunnen worden.

Om precies daarin te voorzien, draait EnGenius Cloud volledig in de cloud. Noemen we volledig, dan menen we volledig. Een samenwerking met Amazon Web Services maakt het mogelijk om verbondenheid te waarborgen en razendsnel op of af te schalen. Van de installatie van apparatuur tot netwerksegmentatie en inzage: niets hoeft on-premise plaats te vinden.

EnGenius Cloud is gratis bruikbaar met alle cloud access points en switches van EnGenius, waaronder de ECW220 (AP) en ECS1008P (switch). Deze devices scan je via de EnGenius Cloud-app en voeg je toe aan een netwerk. Scannen is optioneel, want door in plaats hiervan een serienummer in te voeren, hoeft het device de doos nooit te verlaten.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie