MKB Proof Awards 2020: SCOS Wireshark Training & Tools

Redactie WINMAG Pro
Eind 1997 had Gerald Combs een tool nodig voor het opsporen van netwerkproblemen en wilde hij meer leren over netwerken, dus begon hij Ethereal (de oorspronkelijke naam van het Wireshark-project) te ontwikkelen om beide problemen op te lossen. Meer dan twee decennia later en de tool is ontpopt tot dé netwerkanalysetool van het moment. De tool kennen we vandaag de dag als Wireshark. In Nederland biedt distribiteur SCOS biedt alles rondom de software aan, van trainingen tot packet sniffers.

Dit product ontving een MKB Proof Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.

In het kort


Wireshark levert een overzichtelijke frontend voor het analyseren van netwerktraffic. Hardwaretools die netwerkpackets oppikken zijn in combinatie met Wireshark bruikbaar voor het troubleshooten van problemen en in kaart brengen van zowel draadloze als LA-netwerken.

SCOS levert in Nederland ál dat wat optimaal bruikbaar is in combinatie met Wireshark: denk aan packet sniffers en bovendien trainingen (overzicht op de website) voor het gebruik hiervan in combinatie met Wireshark. Zo biedt de distributeur de WaveXpert aan, waarmee je de communicatie tussen devices en routers van een lokaal netwerk opvangt, data die vervolgens over te dragen is naar een harde schijf voor verdere analyse met Wireshark.

We behandelen met regelmaat de netwerkinzage die stuursoftwaretools van grotere router- en switchfabrikanten leveren. Uitzonderlijk aan het assortiment van SCOS is dat je niet afhankelijk bent van stuursoftware: analyse is uitvoerbaar op een netwerk naar wens, ongeacht de hardware waaruit dit netwerk bestaat. Daarmee is een MKB Proof Award voor SCOS’ gehele dienstverlening meer dan terecht: de distributeur slaagt erin om netwerkbeheerders van de roeiriemen te voorzien die nodig zijn voor onafhankelijk netwerkanalyse.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie