MKB Proof Awards 2020: Shuttle DS10U

Redactie WINMAG Pro
Barebone PC’s, ook wel mini PC’s genoemd, werden rond de eeuwwisseling met kritiek ontvangen. De samenstellingen van toen zouden niet kunnen concurreren met de desktops die op dat moment in kantoorruimtes domineerde. In de afgelopen 6 á 7 jaar bewezen barebone-fabrikanten het tegendeel. Ontwikkelaars als Shuttle wisten de kracht van een traditionele desktop intact te houden en tegelijkertijd ruimte-, energieverbruik en lawaai weg te werken. Daarvan is de onlangs geïntroduceerde Shuttle DS10U het levende bewijs.

Dit product ontving een MKB Proof Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.

In het kort


De barebone wordt in vier varianten geleverd. Het eerste verschil tussen de DS10U, DS10U3, DS10U5 en DS10U7 is de meegeleverde processor. Die loopt op, van een energie-efficiënte Celeron 4205U of Core i3-8145U tot de krachtige Core i7-8565U.

De verschillende prijzen en processoren zijn bedoeld om verschillende doeleinden te vervullen. Maar of je de DS10U nou als ‘traditionele’ computer of compacte server inzet: de belangrijkste speerpunten worden gedeeld.

Shuttle’s nieuwe barebones zijn muisstil. Koeling vindt zonder ventilatoren plaats. Stof bouwt minder snel op, wat de noodzaak van regelmatig onderhoud wegneemt. Dat maakt de Shuttle DS10U bijzonder effectief voor taken die ononderbroken moeten plaatsvinden. De computer kan dag en nacht draaien, zonder hier omkijken naar te hebben.

Onderaan de streep bouwt Shuttle met de DS10U verder op een reeds indrukwekkend aanbod. Elke ontwerpkeuze draagt bij aan inzetbaarheid. Het resultaat is een flexibele barebone voor diverse functies. Baat jouw omgeving bij energie-, kostenefficiëntie en flexibiliteit, dan baat je bij DS10U.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie