MKB Proof Awards 2020: Synology Drive

Redactie WINMAG Pro
Op het moment van schrijven draaien miljoenen Synology NAS-units op volle toeren om het gedecentraliseerde bedrijfsleven te ondersteunen. Besturingssysteem DiskStation Manager (DSM), staat bij elke NAS centraal. De software stelt werknemers in staat om bestanden te bewaren, delen en synchroniseren. Of te beveiligen, via de meerdere gratis backupoplossingen en VPNmogelijkheden die DSM kent. Synology Drive, één van de tools die in deze waslijst aan functies voorziet, staat centraal. Het programma is in de afgelopen maanden flink opgepoetst. Hoewel de eindstreep nog lang niet in zicht is, is Drive inmiddels een absolute award waard.

Dit product ontving een MKB Proof Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.

In het kort

  • Synology Drive is een volwaardig en privaat alternatief voor privacygevoelige public cloud storage-tools.

Voor de voorziening van thuiswerkers ben je afhankelijk van technologie. Van ICT’ers wordt een mengelmoes van infrastructuur en applicaties verwacht. Vandaar gaat Synology vandaag de dag veel verder dan de ontwikkeling van NAS-hardware: Synology richt het zich op een totaalontzorging van de online werkplek.

Drive

Synology Drive, onderdeel van DSM, biedt een interface voor de benadering van de data die op Synology NAS-units is opgeslagen. Beheer wordt vereenvoudigd en medewerkers hebben toegang via browsers, mobiele apps of desktopapps. De tool werkt soortgelijk aan Google Drive, maar waar je met Google Drive op een public cloud leunt, houdt Synology Drive alles intern.

Synology Drive integreert naadloos met Windows AD, Azure AD en LDA. Daarmee gaat de tool op in de directories van de PC’s van thuiswerkers, wat samenwerken een stuk eenvoudiger maakt. Dergelijke functionaliteit was veelal voor gebruikers van public cloudoplossingen weggelegd, dus vult Synology met Drive een gat in de onpremise-markt.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie