MKB Proof Awards 2020: Textmetrics

Redactie WINMAG Pro
De coronacrisis zorgt voor een sterk toenemende digitalisering. Het bedrijfsleven moet het contact met klanten onderhouden, zonder daarvoor af te hangen van de letterlijke nabijheid die we altijd maar voor lief namen. Dat vraagt een hoop, zowel van bedrijfsleiders als uitvoerenden. De behoefte naar doeltreffende communicatie met klanten neemt sterk toe en dient naar een hoger niveau getild te worden. Tegelijk moeten kosten, misverstanden en extra handelingen geminimaliseerd blijven. Textmetrics tackelt elk van de genoemde uitdagingen.

Dit product ontving een MKB Proof Award. Dergelijke awards worden jaarlijks door de redacties van WINMAG Pro en ondernemersplatform Baaz toebedeeld aan producten en diensten die een uitzonderlijke oplossing voor het moderne MKB bieden. De awards verschijnen allereerst in een speciaal magazine, gevolgd door een toevoeging in dit online overzicht.

In het kort

  • Textmetrics innoveert met AI en ML om bedrijfscommunicatie te verbeteren. Marketeers kunnen zoekwoorden analyseren en schrijvers krijgen feedback om de leesén vindbaarheid van teksten te verbeteren.

De tool, gebaseerd op AI en ML, analyseert teksten in een oogopslag en geeft feedback die de leesbaarheid en effectiviteit vergroot. Elk bedrijf dat regelmatig schriftelijk communiceert heeft daarmee goud in handen.

Dankzij de software is een bedrijf minder afhankelijk van bijzonder getalenteerde schrijvers. Met Textmetrics leert iedereen effectiever schrijven. Hoewel de software marketingtools als een keyword tracker bevat, gaat het daarbij niet alleen om vindbaarheid en SEO, maar evengoed leesbaarheid, grammatica en vocabulaire.

Textmetrics is te configureren om teksten te beoordelen op basis van een doelgroep. Moet een tekst ook door laaggeletterden begrijpelijk zijn, dan haakt de feedback hierop in. En is een tekst bedoeld voor vrouwelijke lezers, dan past de software vocabulaireonderzoeken toe om woordsuggesties te doen die bij vrouwelijke schrijvers en lezers in de smaak vallen.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie