MKB Proof Awards 2021: KPN EEN MKB Internet

Redactie WINMAG Pro
KPN EEN MKB is een overkoepelende term voor diverse, apart verkrijgbare KPN-diensten die gezamenlijk optellen tot een uitstekende ontzorging voor het gros van de IT-benodigdheden waar een gemiddeld Nederlands mkb tegenaan loopt.

KPN EEN MKB Internet is dus slechts een onderdeel van het beschikbare geheel, maar ook op zichzelf een MKB Proof Award waard. Snelheid is conform, maar het zijn continuïteit en uitbreidbaarheid waarmee de internetdienst zich onderscheidt. KPN EEN MKB Internet is beschikbaar voor € 40,- per maand en bestaat uit de benodigde installatieservice, een vast IP-adres, een 4G-backupverbinding, geïntegreerde netwerkveiligheid en nazorg in vorm van een servicedesk.

Het vaste IP-adres is benodigd voor het instellen van bijvoorbeeld beveiligingscamera’s en alarmsystemen. Ook een netwerkprinter, pinautomaat, kassasysteem en barcodescanner hangen ervan af om goed te kunnen werken. De 4G-backupdongel wordt meegeleverd en sluit in een handomdraai op de router aan, waarna de router bij storingen ononderbroken terugvalt op een noodverbinding.

De inclusie van deze noodverbinding is net zo opmerkelijk als de bijbehorende PoIP-verbinding (Pin over IP). Een pinapparaat is hierop aan te sluiten, waarna klanten veiliger kunnen betalen en het gros van pinstoringen wordt voorkomen.

De basis staat onmiskenbaar sterk, maar we kunnen niet zeggen dat KPN de enige provider is die het bovengenoemde in Nederland aanbiedt. KPN’s schaalbaarheid is daarentegen ongeëvenaard. Ben je eenmaal klant, dan is de uitbreiding naar een ontzorging van IP-telefonie of volledige cloudwerkplekken eenvoudig, kostenefficiënt en snel. De dienstverlening van KPN MKB EEN-werkplekken is een goed voorbeeld: Microsoft Office 365-werkplekken worden al vanaf € 14,40 per maand ontzorgd.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie