MKB Proof Awards 2021: TamoGraph

Redactie WINMAG Pro
TamoGraph is een krachtige en gebruiksvriendelijke draadloze site survey software tool voor het verzamelen, visualiseren en analyseren van 802.11ac/a/b/g/n Wi-Fi-netwerken. Met behulp van visuele rapportages stelt de software je uitstekend in staat om eventuele netwerkproblemen tastbaar te maken.

TamoGraph maakt het mogelijk om met een plattegrond van een gebouw of ruimte de wifi-karakteristieken van het draadloze netwerk te analyseren en meten. De software draait op Windows en Apple. Na aan te geven waar de netwerkapparatuur van een locatie zich bevindt, loop je door de ruimte heen en meet je karakteristieken als wifibereik en kanaalindeling op.

TamoGraph presenteert netwerk-problemen op basis van een heatmap. Deze heatmap wordt al lopend gekleurd, met een gedetailleerd beeld van bottlenecks en verbeterpunten als gevolg. Kleurt een gebied blauw of groen, dan werkt alles naar behoren. Verschijnen er gele en rode vlekken, dan is er werk aan de winkel.

Communicatie

De rapportagefunctionaliteit is uitzonderlijk. Met kleuren worden netwerkproblemen tastbaar. Enerzijds voor beheerders, anderzijds - en nog belangrijker - voor de klant. Krijgt die klant de mogelijkheid om rode vlekken zelf in te zien, dan begrijpt die klant dat het anders moet. Netwerkproblemen kunnen abstract overkomen, wat visuele overtuiging waardevol maakt.

Na een meting is TamoGraph inzetbaar voor de planning van een verbeterde opstelling. Nieuwe of vervangende apparatuur kan via de software aangekaart worden, waarna de theoretische resultaten worden gepresenteerd.

TamoGraph wordt in Nieuw-Zeeland ontwikkeld. De Netwerkspecialist maakt het product in Nederland beschikbaar. Gebruikers ontvangen een training en doorlopende support. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie