Mobiele telefoon abonnement afsluiten: denk hierom

Redactie WINMAG Pro
De smartphonemarkt staat bol van veranderingen. Met de Samsung Galaxy A70, Samsung Galaxy Fold en de iPhone 11 kwamen dit jaar wederom telefoons op de markt die het kaf van het koren scheidden. Niet alleen verbreden deze verbeteringen onze horizon, ook krijgt de telefoniemarkt een schop onder de kont om tot veranderingen en creatieve oplossingen te komen. De telefoonmarkt gaat zelfs zó snel dat je over twee jaar achterloopt als je besluit nu een mobiele telefoon te kopen. Beter houd je de jaarlijkse ontwikkelingen goed in de gaten.

Ontwikkelingen smartphonemarkt

Er zijn weinig markten die zo snel gaan als de smartphonemarkt. Concurrentie licht op de loer, fabrikanten ontwikkelen dag en nacht hun producten én onmogelijkheden worden alsmaar verbreed. De telefoonfabrikanten blijven met nieuwe ontwikkelingen komen en het einde is nog lang niet in zicht.

In de huidige markt heb je meer dan genoeg keuze, maar het is aan jou de taak te kiezen wat jij fijn vindt functioneren en welk merk en/of mobiele telefoon jou het beste past. Welk besturingssysteem vind je bijvoorbeeld fijn om mee te werken? Hoe groot wil je dat je telefoon is? Hoeveel data verbruik je en reis je vaak naar het buitenland? Heb je een antwoord op die vragen, dan ben je goed op weg.

Mobiele telefoon abonnement

Bij het kiezen van je smartphone is het dus belangrijk dat je voor een mobiele telefoon abonnement kiest dat bij je past. Bedenk allereerst waar je jouw smartphone voornamelijk voor gaat gebruiken. Ga je bijvoorbeeld veel bellen, of hecht je juist meer waarde aan een gigantische hoeveelheid mobiele data? De telefoonaanbieder gaat je namelijk de keuze geven tussen deze twee. Als je eenmaal hebt gekozen voor het juiste abonnement, kun je genieten van alles dat je smartphone te bieden heeft.

Sim Only vs. alles-in-één

Een abonnement is uiteraard niet standaard: je hebt tientallen keuzes. Eén zo’n ogenschijnlijk belangrijke keuze is of je de kosten van je mobiele telefoon in je maandelijkse abonnementskosten laat verlopen. Of je nu gaat voor Sim Only of alles-in-één: beide opties hebben positieve aspecten. De voordelen richten zich voornamelijk op de overzichtelijkheid die het met zich meebrengt. Je weet simpelweg maandelijks wat de kosten zijn. Bovendien hoef je niet in één keer de kosten van je mobiele telefoon op te hoesten: dit betaal je langzaamaan in proporties.

Aan de andere kant beperkt een Sim Only abonnement de maandelijkse kosten, mits je al een telefoon in bezit hebt. Tijdens maanden dat het financieel wat zwaarder is, kan dit de druk op je bankrekening aardig verlichten. Daarnaast geeft het je een fijn gevoel dat je mobiele telefoon alvast is afbetaald. Je hebt immers iets in handen dat volledig van jou is.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie