Mozilla brengt Facebook Container-extensie uit voor Firefox

Peter Güldenpfennig
De een z’n dood is de ander z’n brood. En hoewel Mozilla betere tijden heeft gekend is het nu vooral Facebook die in zwaar weer zit dankzij het Cambridge Analytica-schandaal. Daar stapt Mozilla handig op in met een extensie voor Firefox.

De ‘Facebook Container’-extensie isoleert Facebook van de rest van je activiteiten door deze te laten draaien in een container binnen Firefox. Dit zou het tracken door Facebook middels cookies bijna onmogelijk moeten maken.

Facebook Container-extensie voor Firefox

Binnen de container kun je Facebook gebruiken zoals je gewend bent. Wanneer je buiten de container op share buttons klikt, opent Firefox deze in de Facebook Container. Mozilla waarschut wel dat dit bepaalde data over je browsegedrag stuurt naar Facebook.

Niet alles werkt perfect, wat logisch is gezien de aard van de extensie. Zo werken like buttons en embedded Facebook-posts buiten de container normaliter niet. Ook het aanmaken van accounts middels je Facebook-account werkt over het algemeen niet naar behoren.

Geïnteresseerd in de extensie? Je vindt deze hier.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter